El treball, liderat per la Fundació Alícia, s'inclour en un llibre que pretén explicar la histria de la celebració per excellncia del municipi bagenc
ACN
Sant Fruitós de Bages.-Sant Fruitós s'ha proposat cercar els orígens medievals de la seva Festa de l'Arrs, la celebració per excellncia del municipi. A petició de l'Ajuntament, La Fundació Alícia ha elaborat un llibre receptari amb l'evolució histrica d'aquest plat des que va comenar a protagonitzar la festa, a l'Edat Mitjana, fins a l'actualitat. El regidor de Cultura, Xavier Racero, ha explicat a l'ACN que l'objectiu és conixer com era aquella "sopa dels pobres" que va anar evolucionant fins a la clssica paella que es cuina avui dia. Les receptes s'inclouran en un llibre que vol explicar la histria de la festa. Una celebració que, a Sant Fruitós de Bages, només es va deixar de celebrar durant els anys de guerra civil (1936-1939).
El receptari que ha elaborat la Fundació Alícia inclou quatre receptes que se situen en moments "claus" de la Festa de l'Arrs. La primera recepta se situa a l'Edat Mitjana, no inclou l'arrs i és una 'escudella de pobres' a base de verdures de temporada que es cultivaven a la zona. Per fer-ho, l'antropleg Joan Ribas ha resseguit tots els documents que parlen d'aquesta festa al municipi de Sant Fruitós i al Monestir de Sant Benet de Bages. Les receptes s'inclouran en un llibre que pretén explicar la histria de la celebració per excellncia del municipi i de qual l'Ajuntament preveu distribuir-ne els exemplars.