Publicado 3/4/2019 16:40:54 +02:00CET

Sant Cugat del Valls elabora un atles per mesurar la seva eficincia energtica

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La nova eina facilitar la presa de decisions en base a dades objectives per tal de planificar un urbanisme més sostenible

ACN

Sant Cugat del Valls.-L'Institut Cartogrfic de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb la collaboració de l'Ajuntament de Sant Cugat del Valls, han elaborat un atles per mesurar l'eficincia energtica del municipi valles. L'eina, que entre d'altres aspectes mesura la contaminació lumínica, l'eficincia energtica dels edificis, el potencial fotovoltaic o la quantitat de vegetació present a la ciutat, vol facilitar la presa de decisions en base a dades objectives per tal de planificar un urbanisme més sostenible. Una de les primeres conclusions extretes a partir de l'atles és que a Sant Cugat la vegetació té un important paper regulador en el comportament trmic evitant un sobreescalfament excessiu de la ciutat i que al voltant d'un 30% de les cobertes són adequades per collocar-hi installacions fotovoltaiques i un 40% per installacions solar-trmica.

Latles és en format SIG dalta precisió- i es pot consultar al web de lInstitut Cartogrfic i Geolgic de Catalunya: https:\/\/eines.icgc.cat\/storymaps\/diba. Les dades shan obtingut a través de vols aeris i tecnologia amb sensors dalta precisió. A banda de Sant Cugat, l'eina també inclou dades de Sabadell, Esplugues de Llobregat, Badalona i Berga.