Publicado 19/2/2019 10:03:56 +01:00CET

Sant Cugat elaborar un mapa amb els 'espais de la por' per prevenir possibles episodis de violncia masclista

Recollir els punts més insegurs per a les dones amb l'objectiu d'actuar en aquests indrets, millorant la illuminació o intensificant la vigilncia

ACN

Sant Cugat del Valls.-L'Ajuntament de Sant Cugat del Valls elaborar un mapa amb els 'espais de la por', els punts del municipi que són més insegurs per a les dones. La proposta, impulsada originriament pel grup d'ICV-EUiA, es va aprovar en el ple municipal d'aquest mes de febrer i preveu intervenir en aquests indrets, millorant la illuminació, intensificant la vigilncia o introduint canvis en l'ús de l'espai públic. També contempla crear, en el marc dels consells de barri, marxes exploratries fetes per dones que permetran fer comprovacions 'in situ' dels elements que influeixen en la seva percepció de seguretat. Tot plegat després que en els darrers dos mesos el municipi hagi estat escenari de dues agressions sexuals a la zona d'oci de la carretera de Rubí.

El text que s'ha aprovat també estableix que l'Ajuntament far una enquesta a les dones que fan ús dels espais naturals de la ciutat per saber les zones que eviten. Alhora s'impulsaran diversos tallers de debat per sensibilitzar la població. En aquesta mateixa línia, s'impartir una formació específica en perspectiva de gnere al personal urbanista de l'Ajuntament "per elaborar un paquet de mesures per integrar la mirada de gnere en totes les polítiques urbanístiques".Aquesta moció arriba després que en els darrers dos mesos s'hagin produt dues agressions sexuals a la zona d'oci de la carretera de Rubí de la localitat. El darrer episodi va tenir lloc el divendres 1 de febrer i la víctima va ser una menor de fora del municipi.