Publicado 28/10/2019 17:21:41 +01:00CET

Salut demana explicacions al govern espanyol pel bloqueig de l'entrada d'Urgències de Sant Pau per la visita de Sánchez

La secretària general retreu en una carta que es va posar en risc el funcionament del centre i ho titlla d'"inacceptable"

ACN

Barcelona.-La secretària general del Departament de Salut, Laura Pelay, ha enviat una carta aquest dilluns a la delegada del govern espanyol en funcions a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar que l'informi sobre les circumstàncies en què es va produir el bloqueig de l'entrada d'Urgències de l'Hospital de Sant Pau durant la visita del president en funcions, Pedro Sánchez, dilluns passat a un agent de la Policia Nacional ferit en els disturbis per la sentència de l'1-O. A la carta, a la qual ha tingut accés l'ACN, Pelay titlla el bloqueig de "completament innecessari" i assegura que va "comportar un risc evident per als usuaris del servei d'Urgències", fet que és "inacceptable".

Pelay exposa a la carta que l'equip del govern espanyol en funcions va canviar l'itinerari planificat de "forma unilateral i sense avís previ" i que la comitiva, formada per quatre vehicles, entre personal de seguretat i protocol, va accedir a l'hospital per l'entrada habitual d'ambulàncies, fet que va provocar que quedés bloquejada. La secretària general subratlla que aquest fet és "absolutament inadmissible" en un hospital on s'atenen cada dia unes 300 persones a urgències i que és un dels nuclis de prestació sanitària de Catalunya. "Es va posar en evident risc el normal funcionament del Servei d'urgències del centre", recrimina a la carta. El Departament de Salut relata a la missiva que l'equip del president del govern espanyol en funcions havia manifestat la intenció de visitar "només un dels sis ferits" que aleshores estaven ingressats al centre i que la conselleria, amb membres del Patronat i la direcció de l'hospital, ho van interpretar com un afer privat. Tot i això, van planificar un recorregut perquè la visita no alterés el funcionament de l'hospital i que dos membres de la direcció del centre van estar esperant Pedro Sánchez a l'entrada principal de l'edifici per acompanyar-lo en la visita.