Publicado 30/09/2019 15:33

La Sala Atrium reflexiona sobre la influncia social del cnon de bellesa amb 'Eat me: Ana'

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

L'obra denuncia a través de text, moviment i vídeos la "desconnexió" entre un mateix i la imatge externa

ACN

Barcelona.-La Sala Atrium ha programat per aquest octubre una obra que reflexiona sobre la influncia social del cnon de bellesa. Es tracta d'Eat me: Ana', una creació de Mireia Izquierdo i Andrés Liévano que denuncia a través de text, moviment i vídeos la "desconnexió" que es produeix entre un mateix i la imatge externa "imposada de forma subliminal pel sistema". Izquierdo, que encarna l'únic personatge de l'obra, ha explicat en roda de premsa que 'Eat me: Ana' sorgeix de la "necessitat d'una crítica" envers el món de les arts escniques, on, ha dit, "ets un cos que s'exhibeix constantment". L'espectacle, que ja s'ha estrenat a Holanda i Portugal, podr veure's ara del 2 al 13 d'octubre a la Sala Atrium.

'Eat me: Ana' mostra la valenciana Mireia Izquierdo parlant a través de la veu d'Ana' del "patiment" que suposen les pressions externes sobre la imatge del propi cos. Així, l'actriu ha assegurat que l'obra beu de la "identificació" que senten molts professionals del món de la dansa o el teatre amb un mer "tros de carn".L'obra és el reflex de les histries personals de dones de diverses edats que han patit trastorns alimentaris. Izquierdo les ha entrevistat i ha plasmat les seves "sensacions" a través dels diferents canals que vesteixen l'espectacle, com les veus en off, sons i textos projectats a les parets de la sala. De fet, l'actriu ha precisat que l'anorxia i la bulímia són dues malalties que, malgrat que no apareixen "directament" a l'obra, sí que hi són de forma latent. "És una qüestió de la qual no se'n parla prou", ha lamentat al seu torn la directora de programació de la Sala Atrium, Patricia Mendoza, que ha vist en l'espectacle una oportunitat per tractar el tema de forma "natural".D'aquesta manera, Mendoza ha definit l'obra com "un monleg femení que parla d'un món global amb el que tots podem sentir-nos identificats" i ha explicat que es complementar amb colloquis puntuals amb el públic de la m de testimonis directes com persones que han patit trastorns alimentaris, la seva família o psiclegs.Izquierdo ha comentat que no va concebre l'obra per a joves, per ha assegurat que és un públic amb el que "funciona bé" perqu s'hi pot identificar fcilment. "Des de petites, tenim aquesta pressió de la publicitat o els cercles prxims de tenir un cos i ser algú que realment no som", ha criticat la creadora.'Eat me: Ana', considerada per Izquierdo com una "creació híbrida" per la varietat de canals i formats que mostra en escena, va comenar a gestar-se el 2017 a Holanda, on va poder veure's per primera vegada, i a Portugal, on l'actriu va rebre una residncia artística per poder desenvolupar el projecte.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés