La Sagrada Família acull la beatificació de 16 màrtirs de l’arxidiòcesi de Barcelona perseguits els anys 30

Agencia Catalana de Noticias
ACN
Publicado 10/11/2018 16:34:03CET

El prefecte per la Congregació dels Sants del Vaticà diu que "la glòria dels màrtirs roman, mentre que els règims de persecució passen"

ACN

Barcelona.-El cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants del Vaticà, ha presidit aquest dissabte la cerimònia de beatificació de 16 màrtirs de l’arxidiòcesi de Barcelona a la basílica de la Sagrada Família juntament amb el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Els 16 màrtirs van ser víctimes, en els anys 1936 i 1937, de la persecució religiosa sobrevinguda en els anys 30. El procés de beatificació es va intensificar a l’inici dels anys 2000. Per orientacions diocesanes i vaticanes es van unir les tres congregacions indicades i els laics. El grup inclou sacerdots, persones consagrades i laics; joves i gent gran; germans estudiants i superiors; obrers, pares de família i educadors.

Aquesta causa aprovada pel Papa està integrada per nou religiosos de la Congregació de San Pedro ad Vincula, tres religioses de la Congregació de Germanes Caputxines de la Mare del Diví Pastor, una religiosa de la Congregació de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors i tres laics protectors dels religiosos de San Pedro ad Vincula. Tots ells formen part de Comunitats a Catalunya. La capella dedicada als màrtirs en el claustre de la Catedral de Barcelona, fa referència a tots ells.L’acte litúrgic ha comptat entre els concelebrants amb el cardenal i arquebisbe emèrit Lluís Martínez Sistach, i els dos bisbes auxiliars de l’arxidiòcesi barcelonina, Sergi Gordo i Antoni Vadell. Becciu ha assenyalat a la seva homilia que "en aquests beats, l'Església reconeix un model a imitar" i ha afegit que "aquests testimonis de la fe van viure amb generositat i coratge els valors de la vida religiosa, fet que va provocar l'acarnissament dels seus perseguidors". "La glòria dels màrtirs roman, mentre que els règims de persecució passen", ha afegit. Omella ha tingut unes paraules d'agraïment dirigides al cardenal Becciu: "En companyia dels germans bisbes de l'arxidiòcesi de Barcelona i de les esglésies germanes en què els beats van néixer, van desenvolupar la seva missió i van entregar les seves vides per amor, desitjo donar les gràcies al cardenal Becciu, representant del papa Francesc en aquesta celebració: gràcies, senyor Cardenal, per haver-nos visitat i haver portat a casa nostra l'alegria de setze nous màrtirs".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.