Publicado 06/06/2019 16:42

Sabadell denuncia que l'emergncia habitacional ha esdevingut crnica i que no té prou eines per fer-hi front

Al municipi valles hi ha una mitjana de 12 desnonaments coneguts cada setmana

ACN

Sabadell.-L'Ajuntament de Sabadell denuncia que l'emergncia habitacional al municipi ha esdevingut crnica i que no té prou eines per fer-hi front. En aquest sentit, assegura que el nombre de desnonaments, tant de lloguer com d'hipoteca, no ha parat de créixer en els últims anys. Les últimes xifres mostren que entre els mesos de febrer i juny s'han produt uns 60 desnonaments a la ciutat, una dotzena per setmana. La xifra total per és molt més alta perqu molts s'executen sense que l'administració de justícia n'informi. Davant aquesta situació, Glria Rubio, regidora dHabitatge en funcions, lamenta que la realitat demostra que no hi ha una voluntat real de millorar la situació i que el consistori només pot "posar pedaos" a l'espera d'un canvi de sistema que només pot tirar endavant el govern de l'Estat.

Des del consistori valles lamenten que el no comptar amb tota la informació relativa als desnonaments fa molt difícil que puguin actuar. Amb tot, s'est treballant en els casos de risc de prdua de l'habitatge a causa d'impagaments de lloguer, deute hipotecari o precari amb lobjectiu devitar la prdua de lhabitatge de les unitats de convivncia usuries dels serveis municipals.Amb lobjectiu de fer visible aquesta situació i davant la situació demergncia habitacional que es viu a la ciutat, lAjuntament ha decidit fer palesa la saturació i el collapse dels recursos demergncia i habitacionals, com també la incongruncia de lobligatorietat que ladministració hagi de donar resposta i solució residencial quan no té els recursos per fer ho. Per aix lAjuntament reclama la necessitat urgent de disposar deines, recursos i legislació permanents per afrontar aquesta situació.Creix el nombre de desnonamentsSegons el consistori, lincrement dels desnonaments en aquests darrers anys ha vingut totalment determinat per la suspensió, per part del Tribunal Constitucional, de determinats articles de la Llei 24\/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergncia en l'mbit de l'habitatge i la pobresa energtica, i de la Llei 4\/2016, del 23 de desembre, de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial. Mentre aquestes dues lleis van ser vigents, assegura, el nombre de llanaments havia baixat considerablement per lobligació que aquesta norma introdua en els grans tenidors doferir lloguer social. Tot i que actualment sha aixecat la suspensió dalguns dels articles suspesos de les lleis esmentades, hi ha una veritable dificultat per garantir que sapliquin, de manera que es vulneren els drets de la ciutadania.Per disposar dinformació sobre el nombre de desnonaments i treballar en protocols dactuació, sha insistit en lmbit municipal, des de lany 2016, per establir espais de treball amb els jutjats, ats que és all on es tramiten i resolen els procediments dexecucions hipotecries i els de desnonaments que poden abocar al llanament de les persones dels habitatges on viuen.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés