Publicado 26/3/2019 16:02:01 +01:00CET

Ryanair deixar d'operar tres rutes des de Girona a partir de l'octubre i recupera la connexió amb l'Alguer

L'aerolínia anulla els vols amb Cagliari, Bratislava i Frankfurt, una de les destinacions histriques des de l'arribada de la companyia a Girona

ACN

Vilobí d'Onyar.-L'aerolínia de baix cost Ryanair elimina tres rutes des de l'aeroport de Girona de cara a la propera tardor. Es tracta de la connexió amb Cagliari (Itlia), Bratislava (Eslovquia) i Frankfurt (Alemanya). Precisament el primer vol que la companyia va programar a l'aeroport de Girona el desembre de 2002 és la connexió amb Frankfurt i es tracta d'una de les destinacions histriques. Per contra, recupera un altre dels destins més reclamats pel territori, el de l'Alguer (Itlia), amb tres vols setmanals. Durant la temporada d'hivern que ve hi haur vuit destinacions, dues menys que aquest 2018-2019. A més, a partir de l'octubre de 2019 (quan comena la temporada d'hivern) es reforar la connexió amb Eindhovern (Pasos Baixos) amb cinc vols a la setmana. Es mantenen els vols amb Baden-Baden (Alemanya), Pisa (Itlia), Cracvia (Polnia), Rabat (Marroc).

L'aposta de Ryanair per a l'aeroport de Girona de cara a la propera temporada d'hivern passa per eliminar tres destinacions i recuperar-ne una altra. En primer lloc, a partir de l'octubre de 2019, l'aerolínia irlandesa deixar de connectar la terminal de Vilobí d'Onyar (Selva) amb Cagliari (Itlia), Bratislava (Eslovquia) i Frankfurt (Alemanya).Precisament, el primer vol de Ryanair a l'aeroport de Girona va ser a Frankfurt. Va ser el desembre de 2002 i la ruta entre Girona i Frankfurt-Hahn ha estat una de les histriques de la companyia a la demarcació.La prdua de la ruta entre Girona i Frankfurt comportar una davallada del nombre de passatgers d'aquesta nacionalitat a les installacions gironines. De fet, aquest vol ha transportat de mitjana unes 2.500 persones durant l'anterior temporada hivernal. Aquesta xifra representa la meitat de tots els alemanys que han trepitjat la terminal gironina en els mesos d'hivern. L'altra meitat de passatgers ha arribat amb la ruta amb Baden-Baden, una ciutat alemanya a pocs quilmetres de la frontera amb Frana, i que es manté de cara a l'octubre.Conjuntament amb Baden-Baden, es mantindran els vols de Pisa (Itlia), Cracvia (Polnia), Rabat (Marroc) i Eindhoven (Pasos Baixos). De fet, aquesta ciutat dels Pasos Baixos reforar els vols que connecten amb les comarques gironines. A partir del proper hivern hi haur cinc vols setmanals, en comptes dels dos actuals.Per altra banda, la companyia de baix cost recupera un dels destins més reclamats pel públic gironí, la connexió amb l'Alguer (Itlia). Ryanair ha programat tres vols setmanals amb el municipi de la Sardenya des de l'octubre. D'aquesta manera, l'aerolínia irlandesa torna a programar una ruta que es va perdre el mar de 2016, després de 12 anys de connectar Girona amb aquesta població italiana que encara conserva la parla catalana. A més, aquesta connexió portava uns 100.000 passatgers a l'any.1,4 milions de passatgersAmb aquesta nova programació, la companyia irlandesa preveu transportar 1,4 milions de passatgers durant el 2019, una xifra similar al nombre de persones que ha viatjat amb Ryanair durant el 2018. Les previsions de la companyia també indiquen que aquesta programació donar feina a 1.060 persones. Els vols de la temporada d'hivern ja estan a la venda i els interessats poden reservar els primers vols fins el mar de 2020.