Publicat 10/11/2020 16:15

El Rosal de Trrega preveu una campanya de Nadal similar a la de l'any passat malgrat la pandmia

Primer pla de l'elaboració d'una neula a l'obrador del Rosal de Trrega per a la campanya de Nadal, el 10 de novembre de 2020. (Horitzontal)
Primer pla de l'elaboració d'una neula a l'obrador del Rosal de Trrega per a la campanya de Nadal, el 10 de novembre de 2020. (Horitzontal) - Oriol Bosch (ACN)

L'obrador de galetes celebra el centenari després de consolidar el projecte social amb l'Associació Alba

ACN

Trrega.-La fbrica de galetes El Rosal de Trrega preveu que la campanya de Nadal sigui similar a la de l'any passat malgrat la pandmia i és que segons la presidenta de l'Associació Alba, Maite Trepat, sigui amb sis o més persones a taula, per les Festes no hi poden faltar les neules o els famosos arrugats. En aquest sentit, asseguren que no els paren d'arribar comandes i confien produir uns 5.000 quilos de galetes que es tradueixen en unes 50.000 caixes. L'obrador celebra el centenari i ho fa amb un projecte social consolidat després que fa gairebé 20 anys, la família Serra fundadora del negoci, el traspassés a aquesta entitat que treballa amb persones amb discapacitat intellectual.

La responsable de l'obrador de galetes El Rosal, Núria Cendoya, ha explicat que malgrat "l'expectativa de misteri" que suposa la pandmia de la covid-19, han posat tota "la carn a la graella" per la campanya de Nadal i al mes de novembre ja preveuen que ser bona pel volum de comandes que els estan arribant. En aquest sentit, estan fent 3 torns de 24 hores per poder assumir tota la crrega de feina i ho fan amb una vintena de treballadors (10 més dels que tenen durant tot l'any), dels quals 7 són persones amb discapacitat intellectual. Segons Cendoya, la campanya de Nadal suposa el 65% de la producció anual per a l'obrador fa anys per intentar revertir aquesta xifra i fer que el consum de neules i arrugats s'estengui durant tot l'any. De la seva banda, Maite Trepat ha destacat la "confiana" dels clients i ha assenyalat que el producte que fabriquen entra molt als lots de Nadal ja que est considerat de "proximitat". Amb una base d'ou, farina, sucre, vainilla, sal i mantega, a l'obrador fan galetes de diferents tipus que passen per 'cubanitos' de xocolata, neules amb xocolata i sense, els ventalls o els 'arrugats' que van ser ideats de forma inesperada quan un treballador que no li sortien les neules acabava arrugant la massa. De fet, actualment el 70% de la producció són els arrugats i per aix s'ha apostat per oferir-ne més varietat amb xocolata, praliné, xocolata o xocolata i taronja. Celebració del centenariLes galetes del Rosal compleixen 100 anys i l'obrador de l'Associació Alba ha rebut aquest dimarts la visita d'una de les netes del fundador, la Montse Serra, que ha volgut mostrar la "satisfacció" pel fet que es pugui continuar el projecte que va comenar el seu avi i els seus tiets. Amb motiu del centenari s'est preparant una exposició amb tot de materials antics de la firma i Serra ha destacat que el fet de recopilar-lo li ha servit a ella i els seus cosins per rememorar la histria de la seva família.Maite Trepat també ha volgut posar en valor la "generositat" de la família Serra per no deixar perdre una tradició de 80 anys i traspassar fa 20 anys les mquines i el coneixement a l'Associació Alba. Així mateix, ha destacat que durant anys, els Serra els han donat consells per mantenir la qualitat del producte com el fet de no canviar de matria primera per elaborar les galetes.