Ros exigeix "sentit d'Estat" als governs i partits polítics per negociar "discretament" una solució política per Catalunya

Publicado 21/10/2019 11:55:22CET

El secretari general de la UGT demana "menys declaracions, menys cartes i més reunions" a la classe política

ACN

Barcelona.-El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha exigit aquest dilluns als partits polítics i governs que "ho facin com vulguin" però que es reuneixin discretament i que s'arrisquin per trobar una "solució política" al conflicte a Catalunya. En un esmorzar informatiu al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, el sindicalista ha demanat a la classe política que mostri "sentit d'Estat", i ha matisat, "que cadascú agafi el país que li agradi". "Que es reuneixin i que no ho expliquin a ningú, menys declaracions, menys cartes i més reunions", ha etzibat. En aquest sentit, Ros ha posat el comunicat conjunt entre l'organització sindical que dirigeix, CCOO, Pimec i Foment del Treball com a exemple de "discreció".

La compareixença del sindicalista s'ha produït una setmana després de la publicació de la sentència del procés i de la resposta ciutadana, amb mobilitzacions massives i aldarulls a les capitals catalanes. El líder sindical ha criticat la condemna del Tribunal Suprem als líders independentistes i ha lamentat especialment la pena a 12 anys de presó per l'exconsellera de Treball, Dolors Bassa, antiga companya seva.En relació amb el vandalisme, Ros ha assegurat que veu riscos de deteriorament de l'economia si es "cronifiquen" els "actes violents" però no si es produeixen mobilitzacions. Per aquest motiu, i ha demanat que es recuperin "espais transversals" de resposta ciutadana. Ros ha aprofitat l'esmorzar informatiu per enviar el seu "escalf" als ferits, i ha anomenat manifestants, periodistes i cossos de seguretat afectats. "Mai hi hauria d'haver hagut cap ferit, cap detingut, cap acte de violència", ha lamentat.Sobre la visita del president espanyol, Pedro Sánchez, a Catalunya d'aquest dilluns per donar suport als policies lesionats durant els aldarulls d'aquesta setmana, Ros ha considerat que hauria de visitar "tots els ferits". Durant set dies de protestes, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès un total de 579 ferits arreu de Catalunya, quatre dels quals han perdut la visió d'un ull. En total hi ha 14 hospitalitzats, d'ells molt greu a l'Hospital de Sant Pau.