La Federació d'Hostaleria de Lleida diu que s'haurien pogut aplicar mesures "més laxes" a les comarques amb menys risc
ACN
El Pont de Suert.-L'alcalde del Pont de Suert, Jose Antonio Troguet, ha fet arribar a Salut el desacord amb les noves mesures per frenar els contagis de coronavirus, que no distingeixen l'afectació de la pandmia per territoris. Troguet ha dit que "es pot limitar els comensals per taula i el nombre de taules" per fer tancar "és excessiu" en municipis com el Pont de Suert, avui dia. La Federació d'Hostaleria de Lleida, s'han expressat en la mateixa línia i han dit que s'haurien pogut aplicar mesures "més laxes" a les comarques amb menys risc i lamenten que s'apliquen amb la mateixa intensitat les restriccions als llocs on hi ha més casos que als que n'hi ha menys.
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobir, Carlos Isus, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que les mesures són "dures" per llocs amb risc de rebrot baix o moderat, com és el cas del Pallars Sobir.La presidenta del Consell Comarcal de l'Alta Ribagora. Maria José Erta, ha dit que "és necessari i prioritari" preservar la salut de les persones i el sistema sanitari per demana "una millor anlisi pandmica del territori" a l'hora d'aplicar les mesures restrictives. Erta ha afegit que "s'ha de ser contundent" davant la crisi sanitria actual per ha demanat "tenir en compte les zones, municipis i mbits en els quals no hi ha casos de contagis o la seva influncia és mínima".Erta ha apellat a la "capacitat de dileg i acord" per tal de poder acordar mesures immediates d'acompanyament, que facin viable la continuació dels negocis i la protecció de la ciutadania.L'alcalde del Pont de Suert ha afegit que alguns bars i restaurants fan una funció social on molta gent gran va a dinar i ara es quedaran sense poder-ho fer. Troguet ha apostat per limitar el nombre de comensals per taula, una o dues, i no pel tancament. També ha parlat de tots aquells treballadors d'empreses de fora que es desplacen a la comarca per treballar i han de dinar a bars i restaurants.