Publicado 20/03/2019 14:19CET

Riba-roja d'Ebre referma l'aposta pel dipsit de residus amb l'acord per crear una segona planta de tractament

L'alcalde defensa que el poble no es pot "permetre el luxe" de perdre una cinquantena de llocs de feina

ACN

Riba-roja d'Ebre.-L'acord amb Griñó i Urbaser per construir una segona planta de tractament de residus no reciclables, lligada a la installació d'un dipsit de residus industrials no perillosos a Riba-roja d'Ebre, ha perms triplicar el nombre de llocs de treball compromesos per la promotora en aquest projecte. L'oposició havia rebutjat el conveni renegociat perqu s'havia rebaixat la previsió de llocs de feina, de quaranta a catorze, com també alguns alcaldes de la comarca ho havien retret al batlle de Riba-roja d'Ebre, Antoni Suárez. Amb l'ampliació del conveni i una cinquantena de llocs de treball previstos, el municipi de la Ribera d'Ebre referma la seva aposta per crear un pol de negoci d'economia circular, basat en la revalorització i gestió de residus i aconsegueix la unanimitat a favor del projecte de tot el consistori.

L'alcalde ha assenyalat que Riba-roja d'Ebre ha perdut dos-cents habitants en dos anys i insisteix en qu necessiten aquest revulsiu per tenir un projecte de futur. "Hi ha determinats luxes que no ens podem permetre", ha dit Suárez a poques hores de l'última reunió amb representants de la comarca que intenten trobar una via legal o política per aturar la installació de l'abocador a la Ribera d'Ebre. Aquest dimecres a la tarda, el grup de treball, l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre i representants jurídics del Departament de Territori, han de compartir amb el conseller Dami Calvet, les propostes analitzades per veure si es poden agafar a alguna mancana, defecte de forma o procediments incomplerts per treure el dipsit de la comarca. Tot i l'oposició que s'ha generat, la UTE Lestaca referma la seva voluntat de tirar endavant el projecte i se sent emparada per la voluntat municipal. "L'empresa veu en el venat, gent disposada a acollir la inversió, el tipus d'inversió i el centre de valorització al municipi i estan decidits a apostar per aquest tipus d'economia", ha assegurat Suárez. Les negociacions per reclamar més inversions a la promotora es van iniciar a l'octubre. Mentrestant l'Ajuntament i la Lestaca van fixar el conveni, a final d'any, per construir el dipsit i el centre de valorització, que ja tenia autorització ambiental i urbanística, i han afegit ara el projecte de la planta de tractament de despolimerització catalítica a través d'una addenda a l'acord, que s'aprovar al proper plenari. Aquesta nova inversió ha de iniciar tots els procediments per rebre les autoritzacions pertinents per est lligada a la construcció del dipsit. La planta desenvolupar la tecnologia que Griñó utilitza a la fbrica de Constantí i que permet recuperar residus slids que es transformen en combustible d'alt poder calorífic, utilitzat com a substitutiu d'alguns combustibles fssils, o en productes reutilitzables. "És una tecnologia en qu l'empresa est especialitzada", ha destacat Suárez.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés