Publicado 22/01/2019 15:34CET

Reus dedica lany 2019 a commemorar la ballarina Roseta Mauri

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Reus.-LAjuntament de Reus dedicar lany 2019 a lartista Roseta Mauri, referent internacional del món de la dansa i que 95 anys després de la seva mort continua formant part en la programació cultural de la ciutat. La commemoració, que rep la collaboració de la Diputació de Tarragona, comenar oficialment el dia 13 de febrer, amb un acte institucional al Palau Bofarull i una conferncia sobre la vida de Roseta Mauri que anir a crrec de Carme Puyol, llicenciada en Histria i graduada en Arxivística i Gestió dInstitucions Culturals.La commemoració vol retornar a la memria collectiva qui va ser primera ballarina de lpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i vol coincidir amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Una exposició extraordinria, la Nit dels Museus i del Patrimoni amb el fil conductor al voltant de la dansa o els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa centraran lactivitat que la ciutat prepara per a lAny Roseta Mauri. La voluntat és que el calendari previst fins a aquest moment es vagi ampliant amb altres aportacions que arribaran des daltres departaments del mateix Ajuntament de la ciutat, o bé daltres institucions com el Centre de Recursos Pedaggics o les mateixes escoles de dansa. Lalcalde de Reus, Carles Pellicer, ha remarcat que commemorar una efemride o una personalitat ens dóna loportunitat no només de recuperar-la a la nostra memria collectiva, sinó treballar conjuntament amb vens i entitats, perqu aquests projectes esdevenen grans quan compten amb la suma de la feina, lesfor i la passió de totes les persones implicades.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés