Publicado 10/11/2020 15:38CET

Reprenen les excavacions a la Sala del Llac de les Coves de l'Espluga de Francolí

Pla mitjà d'una investigadora treballant en l'excavació a les Coves de l'Espluga de Francolí el novembre del 2020. Imatge publicada el 9 de novembre del 2020. (Horitzontal)
Pla mitjà d'una investigadora treballant en l'excavació a les Coves de l'Espluga de Francolí el novembre del 2020. Imatge publicada el 9 de novembre del 2020. (Horitzontal) - Cedida per GRESEPIA (ACN)

La recerca vol definir la funcionalitat de l'espai i acotar en quina cronologia es va utilitzar

ACN

L'Espluga de Francolí.-El grup de recerca GRESEPIA de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha reprès aquest mes de novembre les excavacions arqueològiques a la Cova de la Font Major de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) que es van haver de suspendre pels aiguats de l'octubre de l'any passat. L'actuació pretén seguir investigant quin ús es donava a la Sala del Llac durant la protohistòria, que és el moment al qual corresponen els recipients ceràmics recuperats a la cavitat, i alhora acotar en quina cronologia es va utilitzar. Els investigadors excavaran noves cales per tal d'obtenir una idea de conjunt de l'estratigrafia, la cronologia i el registre material de l'interior de la sala.

A banda, es faran totes les analítiques possibles a partir dels materials i sediments extrets: carpologia, antracologia, palinologia i carbó 14, a partir de la recuperació de restes vegetals i ossos d'animals, entre d'altres.Aquesta actuació està integrada en el marc del projecte quadriennal de recerca 'Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona (2018-2021)', finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.La Cova de la Font Major i, en concret, la Sala del Llac, esdevenen un jaciment arqueològic paradigmàtic per la recerca de la ritualitat en èpoques prehistòrica i protohistòrica. Aquests estudis han de permetre avançar en el seu coneixement i, alhora, en el del nostre país, segons apunta l'Ajuntament. Les intervencions arqueològiques a la Cova de la Font Major compten amb el suport econòmic i logístic de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. La col·laboració entre el consistori, l'IPHES i la URV està formalitzada a través de convenis de col·laboració.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés