Publicado 12/7/2019 17:51:46 +02:00CET

Renfe Mercaderies gestionarà la terminal de mercaderies de Constantí amb Transfesa Logistics i Slisa

El complex té una superfície de 33.000 metres quadrats i cinc vies de fins 400 metres per efectuar les càrregues i descàrregues

ACN

Constantí.-La Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Renfe Mercaderies, Transfesa Logistics i Soluciones Logísticas Integradas, Slisa, gestionaran la terminal de mercaderies de Constantí (Tarragonès). L'adjudicació es farà per un període de vuit anys, prorrogables a quatre més, durant els quals la UTE gestionarà i comercialitzarà els espais, instal·lacions i recursos de la terminal. La terminal té una superfície de 33.000 metres quadrats, dels quals 350 són oficines, i cinc vies de fins 400 metres on s'efectuen les càrregues i descàrregues. La UTE s'encarregarà de prestar el servei de manipulació d'unitats de transport intermodal a empreses ferroviàries i altres candidats que sol·liciten d'acord amb les condicions i preus que s'aprovin sota "criteris d'igualtat, transparència i no discriminació".

La terminal de mercaderies pot manipular fins a 45.000 unitats de transport intermodals a l'any. L'any 2018 s'hi van expedir 1.855 trenes –entre expedits i rebuts-, així com 2.158 hores de moviment de locomotora. Per mantenir l'activitat de la terminal s'han subrogat tretze treballadors i, a mig termini, se preveu contractar dos operaris.