Publicado 22/05/2019 17:10CET

El recurs de la Crida-CUP contra la prrroga del contracte del servei de recollida de residus de Lleida arribar a judici

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La formació considera que pot obrir la porta a "municipalitzar" aquest servei públic

ACN

Lleida.-La Crida per Lleida-CUP ha anunciat que el jutjant contenciós administratiu de Lleida ha fixat pel 10 de juny el judici per la impugnació de la prrroga interposada per la formació del contracte del servei de recollida de residus i neteja viria a la ciutat. La Crida-CUP va presentar al mar del 2017 un recurs de reposició contra l'acord del Ple de la Paeria del 23 de febrer del 2017, que autoritzava la prrroga del contracte a l'empresa Ilnet fins l'any 2023, el qual no va ser respost per part de la Paeria, segons la formació. Posteriorment, el juny, la Crida-CUP va presentar un recurs al jutjat contenciós administratiu que ha estat adms i que arribar a judici. La formació considera que la sentncia pot obrir la porta a "municipalitzar" aquest servei públic.

La Crida per Lleida-CUP ha reiterat que aquest dimecres que "no concorren les condicions legals per modificar aquest contracte: raons d'inters públic o degudes a causes imprevistes). La formació considera que "no hi ha cap motiu per a la prrroga, ni cap raó que justifiqui la seva aprovació per la via d'urgncia tal com es va fer", i sosté que el govern de la Paeria "ha fet servir l'excusa de no disposar de temps suficient per redactar un nou contracte, malgrat la data de finalització de la concessió (aquest maig) era coneguda des de la darrera prrroga el 2015".A més, el regidor Pau Juvill ha remarcat que la Paeria va presentar aquesta prrroga "a corre cuita perqu no vol complir la nova llei de contractes públics". Aquesta llei restringeix la manera d'adjudicar la gestió dels serveis públics i, entre altres aspectes, impedeix fer injustificadament un sol contracte per a dos serveis diferents (recollida de residus i neteja viria), i "obliga a fer-los en lots per diversificar les adjudicacions". Des de la Crida-CUP han recordat que la Sindicatura de Comptes, en l'informe 26\/2018, ja "va considera que la modificació havia estat substancial i que hauria restringit la lliure concurrncia".La formació ha denunciat que, "ni l'equip de govern de la Paeria ni els seus socis mai no han contemplat la possibilitat de recuperar el control públic del servei i continua posant tots els serveis en venda sense cap voluntat de recuperar-ne el control democrtic". En aquest sentit, la Crida-CUP considera que "el resultat d'aquest judici pot obrir la porta a la municipalització d'aquest servei públic".Per la seva banda, el diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha defensat en la roda de premsa que "no es pot parlar de sobirania nacional ni de República sense diputar-li a l'Estat el control del territori, per tampoc sense diputar-li a les empreses de l'Ibex35 el control dels nostres recursos".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés