Publicado 16/10/2019 15:12CET

La realitat augmentada i virtual per saber com ser un habitatge encara sense construir, entre els atractius del BMP

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Layetana Real State davant la situació política: "L'1-O havia de ser una hecatombe i es va demostrar que no va ser tal"

ACN

Barcelona.-La realitat augmentada i la realitat virtual per saber com ser un habitatge quan tot just s'est anunciant i encara no s'ha comenat a construir són un dels principals atractius en l'actual edició del Barcelona Meeting Point, que ha obert portes aquest dimecres fins dissabte que ve. És el cas de l'empresa glancingeye.com, que posa unes ulleres de realitat virtual a disposició de clients particulars, promotores i professionals perqu els sigui més fcil imaginar com ser l'interior del futur habitatge. En la mateixa línia, Layetana Real State ofereix la possibilitat que només enfocant el logotip o el codi QR de l'anunci amb el telfon mbil o una tauleta d'una de les seves promocions es pugui visualitzar com seran els pisos, els espais comuns o l'aparcament.

La directora comercial de Layetana Real State, Núria Boix, ha explicat a l'ACN que les promocions en qu treballa l'empresa ja es té en compte les noves costums dels ciutadans i es preveu un espai on es puguin dipositar els paquets de les compres per Internet, un sistema per tractar l'aigua que eviti comprar-la envasada en envasos de plstic i la installació de ports USB a la cuina per connectar-hi dispositius com el telfon mbil, la tauleta, el llibre electrnic o altaveus, entre molts altres.Sobre l'actual situació d'incertesa política amb nombroses manifestacions al carrer després de la sentncia del procés, Boix considera que no els afectar en el nombre de compravendes. En el seu cas, la companyia no viu de mercat estranger per ha recordat com després de l'1-O es va pronosticar una "hecatombe que després es va demostrar que no va ser tal". D'altra banda, pel que fa els efectes de la llei hipotecria, la directora comercial de Layetana Real State no s'ha mostrat excessivament preocupada i ha pronosticat que caldr canviar alguns "hbits". "Com totes les lleis, l'únic que faran es possiblement fer que el procés sigui més lent ens hi haurem d'habituar", ha assenyalat Boix, que creu que el procés de compra es pot allargar uns quinze dies més respecte fins ara.Professional de 32 anys busca habitació a la ciutatL'aplicació mbil Badi, per la seva banda, posa en contacte els usuaris que busquen una habitació que volen viure al centre d'una gran ciutat i al propietari d'un pis que vol reduir costos. El director general de Badi a l'Estat, Ignasi Giralt, detalla a l'ACN que el perfil mitj d'un usuari és el d'un professional de 32 anys, tant entre els que busquen com els que lloguen, i no tant el d'un estudiant. "Canvien els models de convivncia i la gent busca més flexibilitat", argumenta Giralt. L'empresa ha vist aquest forat de negoci davant la dificultat per accedir un habitatge sencer i, segons assegura Giralt, tenen perfils d'entre 18 i 65 anys.Des que fa tres anys es va posar en marxa, Badi té registrades 350.000 habitacions en les principals ciutats de l'Estat com Barcelona, Madrid i Valncia. La companyia cobra una comissió del propietari del pis i a canvi se li ofereix seguretat davant de possibles desperfectes i cobertura davant els impagaments.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés