Publicado 15/6/2019 15:04:02 +02:00CET

Raimon Monterde (Som Poble) investit alcalde de Sort gràcies a l'abstenció dels dos regidors de JxCat

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El pacte entre Som Poble i la formació que lidera la diputada Imma Gallardo s'amplia al Consell Comarcal del Pallars Sobirà

ACN

Sort.-Raimon Monterde ha estat investit alcalde de Sort gràcies als vots dels cinc regidors de la seva formació, Som Poble, i l'abstenció dels dos de JxCat. El pacte entre aquestes dos formacions permetrà a Monterde governar en minoria aquesta legislatura. Els tres regidors de Fem municipi han donat suport a la seva cap de llista, Melani Barbero, i l'únic regidor de Compromís per Sort s'ha votat a ell mateix. L'acord entre Som Poble i JxCat va més enllà de l'Ajuntament i s'amplia al Consell Comarcal del Pallars Sobirà on la formació de Monterde té dos consellers. Aquests s'abstindran en la votació i d'aquesta manera JxCat amb 7 consellers obtindrà la presidència, passant per davant a Fem Municipi-ERC que en suma 8. Monterde ha destacat que serà una legislatura "de consens" i ha animat a tothom a treballar pel bé del municipi i el país.

Monterde ha dit que aquest "acord d'estabilitat" permetrà tirar endavant projectes de "consens". Per Monterde durant aquesta legislatura el primordial serà treballar per millorar els serveis i la qualitat de vida dels veïns del municipi de Sort.Imma Gallardo, candidata de JxCat, ha explicat que l'acord amb Som Poble és d'investidura i per donar "estabilitat" al govern municipal i ha explicat que el gest que han fet amb la seva abstenció serà retornat per Som Poble amb la seva abstenció per investir un president de JxCat al Consell Comarcal.Els candidats de Fem Municipi-ERC i Compromís per Sort-PSC, Maleni Barbero i José Antonio Manrique s'han mostrat predisposats a seguir treballant pel municipi de Sort des de l'oposició.