Publicado 08/08/2019 00:07

Raimat enceta la verema amb perspectives de qualitat "excellents" i un 5% més de producció que l'any passat

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El celler lleidat manté la seva aposta per la sostenibilitat ambiental i per la viticultura ecolgica

ACN

Raimat.-El celler de Raimat, del Grup Raventós Codorníu, ha donat el tret de sortida aquesta nit a la campanya de verema 2019 a Europa amb la seva tradicional recollecció manual nocturna, amb qu s'afavoreix una millor preservació dels aromes i gustos del ram. El celler de la DO Costers del Segre preveu enguany una collita d'"excepcional qualitat" i un 5% més de producció que l'any passat. Raimat segueix consolidant-se com un dels principals cellers en posseir una de les majors superfícies certificades com a ecolgica a tot el món, amb unes 600 hectrees. Així mateix, manté seu compromís per la sostenibilitat ambiental, amb la implementació de noves mesures con ara la incorporació de vehicles elctrics per al seguiment de la vinya.

Raimat ha iniciat la verema amb la seva ja tradicional recollecció manual i nocturna. Només d'aquesta manera, l'equip de viticultura del celler lleidat selecciona el ram, cep a cep, per tal d'obtenir expressions diferencials pel que fa a gustos i aromes. Una minuciosa selecció manual que busca assegurar uns vins "equilibrats, intensos i únics en essncia". Així mateix, grcies a les baixes temperatures de la recollecció nocturna, s'afavoreix a preservar els aromes i evitar fermentacions no desitjades, segons ha explicat el director tcnic de Raimat, Joan Esteve. Enguany el celler preveu una collita "excepcional per la seva qualitat" i pel que fa a producció ser una campanya "dins la mitjana normal de Raimat". Esteve calcula que se situar en uns sis milions de quilos, un 5% superior a l'any passat el qual va ser "una mica més just del normal", segons recorda el director tcnic del celler. Malgrat les dues setmanes de calor intensa de final de juny i mitjan juliol, la resta de la meteorologia ha estat "molt favorable", amb "un ambient sec, clid i nits fresques, característiques d'aquest clima", segons Esteve. El celler espera obtenir rams i vins blancs afruitats i frescos que permetran obtenir uns vins "molt equilibrats", segons ha expressat Carles Escolar, enleg de Raimat. Pel que fa a les varietats negres encara és aviat, ja que queden més de dos mesos per a la seva verema, segons ha assenyalat el director tcnic del celler lleidat. Raimat ha iniciat aquest dimecres a la nit la verema amb la recollecció de la varietat chardonnay, destinada a l'elaboració de cava, que arribar al mercat aproximadament en un any i mig. La recollecció prosseguir amb la verema de ceps destinats a l'elaboració de vins blancs que s'allargar fins a mitjans del mes de setembre i que es donar per finalitzada amb la recollecció del ram negre a l'octubre.Aposta per la viticultura sostenible i la sostenibilitatRaimat és líder europeu en viticultura sostenible, després de més d'un segle de treballs d'adaptació del sl, al clima i al treball de la vinya. A banda d'elaborar vins 100% ecolgics, aquest celler centenari es preocupa perqu, a més, s'aconsegueixin de la forma mes sostenible possible. Esteva ha remarcat que "aquest és un procés lent, per que dona els seus fruits a mesura que s'assoleixen fites: més biodiversitat, més riquesa, millor equilibri i finalment millor qualitat". Des de la seva creació al 1914, el celler és pioner en la implementació de sistemes de viticultura sostenible com ara l'aplicació de mtodes naturals per combatre plagues, buscant la millora de l'ecosistema de la vinya, que es tradueix en una major biodiversitat. També aposta per l'ús d'energies 100% renovables, amb la incorporació de vehicles elctrics per fer el seguiment de la vinya i amb un projecte d'autogeneració energtica amb una planta de combustió prpia de biomassa. L'estalvi d'aigua de reg i la reducció d'emissions de CO2, són altres dels compromís amb qu treballa Raimat. Així mateix, el celler lleidat compta amb una srie de projectes de recuperació de fauna autctona i ja s'han identificat mes d'una trentena d'aus diferents que viuen o estan de pas per la zona. L'any 2011 Raimat va ser el primer en adherir-se al programa voluntari de reducció d'emissions de l'Oficina Catalana de Canvi Climtic. Aquell mateix any, va ser un dels tres cellers pilot de la iniciativa mundial Wineries for Climate Protection. Participant activament en projectes europeus de la iniciativa Life des del 2012, el celler també compta des de fa un parell d'anys amb una Associació de Defensa Vegetal, creada amb l'objectiu de millorar el monitoratge i seguiment de plagues. A més, té en marxa diferents projectes com ara la iniciativa europea VISCA (Vineyards Integrated Smart Climate Application) per a la mitigació dels efectes del canvi climtic i altres relacionats amb viticultura de precisió, com és el GOPHYTOVID, destinat al control de malalties de forma més sostenible. El resultat d'aquesta filosofia d'innovació respectuosa amb l'entorn ha fet que els vins de Raimat siguin referents i reconeguts mundialment per la seva qualitat amb diferents distincions i reconeixements.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés