Publicado 23/4/2019 20:24:53CET

Rafael Nadal i Gerard Quintana encapalen les vendes d'aquest Sant Jordi a Lleida

Els llibreters lleidatans valoren positivament les vendes malgrat que la pluja ha obligat a avanar el tancament de parades al carrer

ACN

Lleida.-'El fill de l'itali', de Rafael Nadal, i 'Entre el cel i la terra' (Columna), de Gerard Quintana, s'han situat com a llibres més venuts a les comarques lleidatanes aquest Sant Jordi. Altres títols que també han tingut una bona sortida han estat 'El fibló' (Columna), de Sílvia Soler i 'El millor d'anar és tornar' (Rosa dels Vents), d'Albert Espinosa. Quant als autors lleidatans, destaquen 'Atles de l'oblit' (Pags Editors), de Teresa Ibars; 'Elogi del tres' (Pags Editors), de Marialba Revés; 'Lleida desapareguda', de Joan Torné i Sandro Machetti, i 'Sóc més de l'oest' (Fonoll), del Sr. Postu. Els llibreters lleidatans fan una valoració positiva d'aquest Sant Jordi malgrat que la pluja de darrera hora de la tarda ha obligat a avanar el tancament de parades installades al carrer.

L'obra guanyadora del 39 Premi Ramon Llull, 'El fill de l'itali' (Columna), de Rafael Nadal, ha estat el llibre més venut a les comarques lleidatanes aquest Sant Jordi, segons el president del Gremi de Llibreteres de Lleida, Jordi Caselles. També han tingut una bona acollida 'Entre el cel i la terra' (Columna), de Gerard Quintana, 'El fibló' (Columna), de Sílvia Soler i 'El millor d'anar és tornar' (Rosa dels Vents), d'Albert Espinosa. La temtica política també ha atret molts lleidatans i, en aquest mbit, cal citar 'Contes des de la presó' (Ara Llibres), d'Oriol Junqueras i 'Tres dies a la presó' (Rosa dels Vents), de Jordi Cuixart i Gemma Nierga. Pel que fa a autors lleidatans, destaca 'Atles de l'oblit' (Pags Editors), de Teresa Ibars, i altres títols com és el cas d'Elogi del tres' (Pags Editors), de Marialba Revés; 'Lleida desapareguda', de Joan Torné i Sandro Machetti, i 'Sóc més de l'oest' (Fonoll), del Sr. Postu, també han tingut una bona acollida.En castell, 'La casa alemana' (Planeta), d'Annette Hess, i '... Y ahí lo dejo' (Roca Editorial), de Gonzalo Boye, han estat alguns dels títols més venuts a la demarcació de Lleida, segons ha explicat Caselles. La pluja desllueix les darreres hores de Sant Jordi a LleidaUn any més els carrers de moltes poblacions lleidatanes s'han omplert de gent des de primera hora, cercant entre les parades de llibres i de roses l'exemplar perfecte per regalar o regalar-se. La pluja, per, que ha caigut a partir de les set de la tarda ha obligat ha avanar el tancament de moltes de les parades situades a l'Eix Comercial de Lleida, el punt neurlgic del Sant Jordi a la capital del Segri. "és una llstima per ho hem de superar", ha dit Caselles. A primera hora del matí, també han caigut algunes gotes per que no han impedit que la gent sortís al carrer a comprar roses i llibres.Tot i la pluja de darrera hora, els llibreters lleidatans fan una valoració positiva d'aquest Sant Jordi ja que les vendes s'havien iniciat abans, aprofitant la Setmana Santa. Segons ha explicat Caselles, "ha funcionat fora bé" perqu "hi ha gent que estava de vacances, que s'ha quedat a Lleida pel mal temps i que ha aprofitat per comprar llibres". "Sant Jordi és el moment de l'any en qu es venen més llibres" i, a l'espera de conixer els resultats definitius, el president del Gremi de Llibreters de Lleida es donaria per satisfet per haver pogut igualar les vendes dels darrers anys.