Publicado 25/10/2020 13:19CET

Quatre empreses passen a la segona fase d'un procés per formar part de la societat mixta Habitatge Metròpolis Barcelona

L'adjudicació final del projecte es podria finalitzar durant la primavera de 2021

ACN

Barcelona.-Els grups Habyco – Construcciones Rubau, Oaktree – Sdin Residencial (del Banc Sabadell), Cevasa – Neinor Homes i Visoren passen a al segona fase del procediment de selecció d'un soci privat per entrar a formar part d'Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB). Un cop finalitzi el procés, l'HMB es convertiria en la primera societat mixta públic – privada d'habitatge de lloguer assequible i d'àmbit metropolità. Les quatre companyies seleccionades tenen experiència en la promoció, construcció i gestió d'habitatges de lloguer protegit o assequible i gestionen una cartera d'aproximadament 5.665 habitatges d'aquest tipus. La inversió total d'aquestes empreses en aquest tipus d'habitatge és superior als 1.780 milions d'euros.

La segona fase del procés de selecció consisteix en la presentació d'ofertes tècniques i econòmiques inicials. A partir del gener de 2021 s'entrarà en un període de negociació i culminarà amb la presentació de l'oferta definitiva. L'adjudicació final es podria formalitzar durant la primavera de 2021. L'aportació inicial del soci privat es manté fixa en dotze milions d'euros, que se sumen als dotze milions que aporten les administracions, un 50% l'AMB i un 50% l'Ajuntament de Barcelona. El capital privat total que es preveu invertir és d'entre 57,8 milions i 103,7 milions, amb una possible variació d'un 20%. En una primera fase, el desenvolupament del projecte d'aquesta societat preveu el desenvolupament de projectes d'habitatge als terrenys de La Marina del Prat Vermell de Barcelona, La Sagrera, les Casernes de Sant Andreu, el Saló central de Sant Boi de Llobregat, el Turó del Sastre de Montgat i La Catalana de Sant Adrià del Besòs. La suma d'aquest primer paquet és de 640 habitatges, on es preveu que hi puguin accedir al voltant de 1.600 persones. La segona fase del projecte té relació amb els possibles emplaçaments amb una capacitat total de promoció de 1.476 habitatges, que donarien accés a un lloguer assequible a 3.690 persones.Per al desenvolupament de projectes de la tercera i quarta fase encara no estan delimitades les parcel·les concretes, però sí els sectors en els quals es desenvoluparan projectes d'habitatge. En el cas de Barcelona, es troben en els àmbits de la Marina, Poblenou \/ 22@, la Sagrera i Glòries. Pel que fa a altres municipis metropolitans, estan previstes actuacions a Castelldefels, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans, entre altres. En total, es preveuen 4.500 habitatges a l'Àrea Metropolitana, on podran accedir a l'habitatge assequible entre 11.000 i 12.000 persones.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés