Publicado 22/05/2019 12:42CET

El Quartet Casals i el violoncellista Alban Gerhardt, protagonistes de la Diada Pau Casals al Palau de la Música

El Turó Park de Barcelona acollir un acte d'homenatge a Casals amb castells i concerts

ACN

Barcelona.-El Quartet Casals i el violoncellista alemany Alban Gerhardt seran els protagonistes del concert de la 5a edició de la Diada Pau Casals Barcelona 2019, que se celebrar al Palau de la Música Catalana el 19 de juny. Quartet Casals i Alban Gerhardt oferiran en aquest concert obres de Mozart i Schubert. Un dels objectius de la celebració és recordar el vincle histric de Casals amb Barcelona i commemorar el seu llegat musical i humanístic, a la vegada que apropar a les noves generacions la seva obra musical. També s'ha organitzat per commemorar la cinquena edició de la Diada diverses activitats el dijous 20 de juny a Turó Park de Barcelona amb una actuació de castellers els Nens del Vendrell i diverses actuacions.

L'Ajuntament de Barcelona va nomenar Pau Casals el 16 de juny de 1934 fill adoptiu i li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l'avinguda des de la plaa de Francesc Maci fins a l'entrada de Turó Park. L'any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals-Barcelona i el 2016 l'Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar. Un dels plats forts de la celebració és el concert al Palau de la Música que comptar amb la participació del Quartet Casals i el violoncellista alemany Alban Gerhardt. Bernard Meillat, membre de la Comissió Assessora Internacional de la Fundació Pau Casals, ha assenyalat que la idea del concert anual és tenir intrprets molt vinculats a Casals, per "cada vegada més busquem gent que tingui un vincle amb el seu esperit i per aix els hi demanem programes que estiguin vinculats amb ell". En concret, interpretaran de W.A. Mozart, el Quartet núm. 17, en Si bemoll major, KV 458, 'la Caa' i de F. Schubert, el quintet en Do major, D. 956. Meillat ha remarcat que aquest concert ser "un gran esdeveniment" i ha recordat que el Palau de la Música va ser un lloc important per Pau Casals. També ha fet referncia a que el prxim any, el 2020, l'orquestra que va fundar celebrar els seus 100 anys al Palau. Acte al Turó ParkDes de la Fundació Pau Casals, com ha explicat el seu director general Jordi Pardo, també s'han organitzat per commemorar la cinquena edició de la Diada dedicada a Casals diverses activitats el dijous 20 de juny a Turó Park de Barcelona, d'accés gratut. Hi actuaran els castellers els Nens del Vendrell i l'Orquestra Xavier Montsalvatge de IEA Oriol Martorell dirigits per Heriberto Fonseca; l'Orquestra Simfnica Vozes amb direcció de Pablo González i el grup de 40 violoncellistes, format pel professorat i els alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Barcelona dirigits pel prestigiós director Antoni Ros Marb i coordinats per Lito Iglesias, director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Uruguai participa des del 2018 va participar a la Diada oferint activitats culturals i musicals a Montevideo. El 19 de juny l'Orquestra Juvenil del SODRE, dirigida per Ariel Britos, dedicar e seu concert principal de la temporada al Mestre Casals a l'Auditori Nacional del SODRE en record a la presncia de Casals a l'Uruguai l'any 1931 per inaugurar la principal sala simfnica del país. També es realitzar un concert exclusivament de violoncels per commemorar la Diada Pau Casals 2019. Així mateix, tindr lloc un concert el dia 15 de juny a Texas, coordinat per el violoncellista porto-riqueny Emilio Colón, de la Fundació Pau Casals. De fet, un dels objectius com ha apuntat Jordi Pardo és portar la diada al món.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés