Publicado 23/10/2019 18:09CET

Quantifiquen en 3,1 milions d'euros els desperfectes per les protestes de la setmana passada a Barcelona

Es van malmetre 1044 contenidors, 6400 m2 de paviment, marquesines de bus, combois de metro, Bicing i senyalització

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona quantifica els danys a la ciutat ocasionats entre el 14 i el 20 d'octubre en 3.121.664 euros. Es van cremar o malmetre 1044 contenidors, 358 bujols per a la recollida selectiva i 180 papereres, entre altres objectes del mobiliari urb. El Sistema d'Emergncies Mdiques (SEM) va atendre 339 persones a Barcelona, 97 van ser traslladades a centres de salut. Unes altres 115 persones van ser ateses al Prat i unes 300 persones van desplaar-se directament a algun centre de salut. El 22 d'octubre hi havia 4 persones ferides a l'Hospital de Sant Pau, una molt greu i tres amb lesions oculars, un ferit greu a l'Hospital de la Vall d'Hebrón i dos menys greus a l'Hospital del Sagrat Cor.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest dimecres al migdia un informe amb aquestes dades als grups municipals. El document indica que a més dels contenidors, bujols i papereres també es van cremar 12 arbres i 45 més van patit afectació parcial de capada, mentre que 290 jardineres van haver de ser reparades i replantades.Pel que respecta a l'enllumenat l'afectació principal van ser cinc bculs i fanals i també es van malmetre tres quadres elctrics i dos trams de línies d'enllumenat. També hi ha hagut danys en 7 obres de clavegueram a la via pública i afectacions sobre 6.400 m2 de paviment, principalment per la crema dels diferents elements a l'espai públic.Altres elements de la via pública que van resultar afectats van estat semfors, parquímetres, una estació de Bicing i marquesines d'autobusos de TMB. El metro va rebre 299 incidncies per actes vandlics. També hi van haver desperfectes en dos vehicles de la Gurdia Urbana i en sis dels Bombers de Barcelona.L'informe exposa que les situacions viscudes als carrers van obligar a cancellar l'activitat Mercat de Mercats, a desplaar les dates d'installació de les Llums de Nadal durant la setmana passada i a ajornar el concert previst pel dia 18 al Palau Sant Jordi.Durant aquests dies, per part dels serveis de neteja han estat treballant un total de 40 equips i 100 persones en el torn de nit i 130 equips i 175 persones en el torn de dia. A partir del divendres el dispositiu es va reforar amb 60 equips i 140 persones a la nit i 150 equips i 210 persones al matí.La nit del dimarts al dimecres es van activar equips especials per netejar la cera que havia quedat adherida al paviment, amb 11 equips i 23 persones amb mquines d'hidropressió amb aigua calenta. Durant aquests dies, a part de la maquinria habitual, s'ha utilitzat maquinria com nou pales petites per retirar les restes de plstic enganxades al paviment o una mquina llevaneus per retirar les restes pedres i altres elements del carrer. També s'han reforat els recursos humans de la Gurdia Urbana, Bombers de Barcelona i de Serveis Urbans, entre altres.El text afegeix que s'ha treballat per proporcionar la mxima informació als diferents operadors turístics i fer-la arribar als visitants de la ciutat. També s'ha coordinat la informació en relació als creuers a través del Port de Barcelona, a més de reforar i coordinar la comunicació del Consorci de Turisme de Barcelona i amb lAeroport, pel que fa a afectacions i mobilitat. D'altra banda, indica que s'ha treballat amb la Oficina de Congressos (BCB) pel tractament de l'arribada de congressistes a la ciutat, ats que hi havia sis congressos programats durant la setmana amb una participació prevista de 159.000 persones, i s'ha informat als consolats.A nivell de comer i restauració també sha estat en contacte amb els seus representants amb diverses recomanacions com la retirada d'elements de les terrasses o no treure el cartró per la recollida nocturna.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés