Publicado 30/4/2019 19:05:04 +02:00CET

Puigneró defensa que no canviar "ni una coma" del decret de retorn de les pagues extres

El conseller assegura que s'asseur a la taula de negociació amb el govern espanyol, que ha enviat un requeriment previ a la impugnació de la normativa al TC

ACN

Barcelona.-El Govern "no canviar ni una coma" del decret-llei que permet el retorn de les pagues extres i la pujada de sou dels funcionaris catalans, després de rebre el requeriment del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública previ a la seva impugnació al Tribunal Constitucional (TC). Ho ha assegurat el conseller de Polítiques Digitals i Funció Pública, Jordi Puigneró, a la Comissió de Polítiques Digitals i Administració Pública, on ha comparegut per explicar una reunió amb la titular del ministeri, Meritxell Batet. El conseller ha criticat que el govern espanyol hagi enviat aquest requeriment per ha afirmat que l'Executiu és "responsable" i no posar en risc els acords amb els sindicats i ratificats pel Parlament: "Ens assegurem a la taula de negociació", ha apuntat.

En aquesta reunió celebrada a l'octubre, Puigneró va demanar a la ministra que es comprometés a no condicionar el retorn de les pagues extra 2013 i 2014 als topalls de dficit ni a la regla de la despesa imposades per a Catalunya en la llei de pressupostos generals de l'Estat. El conseller ha assegurat que Batet es va mostrar "radicalment" contrria a flexibilitzar la Disposició Addicional 41 dels pressupostos i, "ara vol torpedinar l'acord "per la porta del darrere", via Tribunal Constitucional."Si un vol dialogar per facilitar el retorn de les pagues no ho fa interposant un recurs davant el constitucional, no? Així s'obre un dileg? Quina mena de dileg és aquest? És el dileg estil 155?", ha afirmat. Amb tot, ha assegurat que el Govern s'asseur a la taula a negociar per evitar la suspensió cautelar del decret que suposaria l'admissió a trmit del recurs d'inconstitucionalitat: "No ens fa por dialogar ni ens espanta la mediació", ha dit.