Publicado 01/11/2019 14:46

Puigdemont, Torra, urnes i llaos grocs: una pastisseria de l'Espluga de Francolí innova amb els panellets del procés

L'establiment de la Conca de Barber rep clients d'arreu de Catalunya per comprar els tradicionals dolos

ACN

L'Espluga de Francolí.-La tradició dels panellets ha trobat en la política i, concretament, en el procés, un altre nou motiu per reinventar-se i captar l'atenció dels consumidors més conscienciats. La pastisseria Cabal de l'Espluga de Francolí (Conca de Barber) elabora des de fa quatre anys aquests dolos amb motius independentistes i va ser l'any passat quan van comenar a vendre'n amb forma d'urnes i llaos grocs. Enguany, el pastisser Josep Maria Cabal ha anat una mica més enll i ha posat a la venda uns nous panellets amb les cares dels presidents Quim Torra i Carles Puigdemont. Tot i que l'any passat van rebre algunes amenaces per les xarxes socials, clients d'arreu de Catalunya venen a l'Espluga de Francolí per comprar-los.

"Tot va comenar per innovar. Vaig dir: fem uns catalanets, amb la barretina i l'estelada", recorda el pastisser des de darrera del taulell del seu establiment. Va ser l'any passat, quan la seva filla, li va suggerir que elaborés panellets en forma de llaos grocs, amb un massap especial. Arran d'aquella idea, va decidir fer la seva prpia aportació i elaborar també urnes. Enguany, Cabal ha presentat uns panellets de gema amb les cares en xocolata blanca serigrafiada de Torra i Puigdemont. La difusió a través de les xarxes socials ha portat clients d'arreu de Catalunya, segons apunta Encarna Clares, parella de Cabal i amb qui regenta l'establiment. "Ha vingut gent de Barcelona, Lleida, de les Terres de l'Ebre també. De tot arreu de Catalunya: ens trucaven per telfon i ens els encarregaven. Ha estat un xit", apunta. "Fins i tot de fora de Catalunya: ens han trucat per si n'envivem", complementa el pastisser. El negoci, reconeix, per, encara no est preparat per enviar-los.La creu, fins a cert punt, va ser el boicot que alguns sectors espanyolistes van endegar des de les xarxes socials contra la pastisseria, que per evitar aquestes reaccions va retirar les imatges promocionals dels seus perfils. Aix, per contra, va contribuir també a difondre encara de forma més mplia l'existncia dels seus particulars panellets.Malgrat tot, Cabal reconeix que els panellets que continuen regnant sobre la resta són els de pinyons. L'establiment n'ha vingut elaborant des que el va obrir el seu pare l'any 1959 i n'han arribat a produir fins una vintena de varietats diferents: té, caf, maduixa, xocolata, festucs, coco, ametlla o, fins i tot, sense sucre per a les persones que no en poden menjar. També amb diferents formes: figures, necs o castanyes. "Per si no n'hi ha de pinyons, no en vens cap", sentencia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés