Publicado 11/3/2019 6:03:50 +01:00CET

Puigcerd, sense locals d'oci nocturn al centre un cop expirada la moratria de deu anys per adaptar-se a la normativa

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Alguns establiments optaran per convertir-se en bars, tot i que hi ha qui es planteja traslladar-se a la zona industrial

ACN

Puigcerd.-Puigcerd deixar de tenir locals d'oci nocturn al centre urb a partir d'aquest dimarts, un cop expiri la moratria de deu anys que es va establir en la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per als establiments que comptaven amb una llicncia d'activitat d'aquest tipus amb anterioritat a l'aplicació d'aquests canvis. Des de l'ajuntament de la capital cerdana, que en els darrers anys també ha legislat en favor de facilitar la seva installació als polígons, descarten allargar el termini perqu consideren que s'ha de preservar el descans venal. Mentre, alguns dels afectats, després d'impulsar una recollida de signatures, valoren quedar-se al mateix lloc com a bars, tot i que també hi ha qui es planteja traslladar-se a la zona industrial.

L'Igor Roig, gerent de la discoteca-pub Trnsit, s'acomiadava "agrat" dels clients que en els darrers quatre anys han passat pel seu local i que no podran tornar a fer-ho, almenys en les mateixes condicions. Aquest cap de setmana ha estat l'últim que ha pogut obrir amb la seva pertinent llicncia, que ja no podr renovar perqu la normativa urbanística de Puigcerd impedeix aquest tipus d'activitat a les zones residencials. Per aquest motiu, es planteja reconvertir una part del seu establiment en bar i adaptar-se a les noves condicions que aix li comporti.Juntament amb dos locals més que s'han vist afectats per aquest canvi normatiu, que es va comenar a aplicar al 2009 amb la denegació de noves llicncies i donant deu anys de marge als propietaris que ja en disposaven, han impulsat una campanya de recollida de signatures per intentar mantenir el seu negoci com fins ara. Roig considera que amb la decisió del consistori es "mata" el centre d'un poble que viu del turisme. Tot i aix, entén les queixes dels vens encara que assegura que els sorolls que els puguin molestar es produeixen a l'exterior i, per tant, creu que la solució passa per incrementar encara més la vigilncia a la zona durant la nit.Precisament, garantir el descans venal és el motiu pel qual l'Ajuntament de Puigcerd no vol continuar mantenint els locals d'oci nocturn al centre urb i, segons ha explicat el seu alcalde, Albert Piñeira, les alternatives passen per traslladar el seu negoci als polígons industrials o adaptar el local a una nova activitat per la qual pugui obtenir una nova llicncia, com ara la de bar. En aquest sentit, ha dit que des del consistori preveuen que "passaran" totes dues opcions i alguns es reconvertiran i altres marxaran.La moratria que es va incloure a la modificació del POUM de 2009 expira aquest dimarts i afecta tant a bars musicals, com a pubs, discoteques, locals recreatius i aquells de concurrncia pública on s'exerceix la prostitució. En aquest darrer cas, a més, la normativa estableix que aquests tipus de locals han de situar-se a una certa distncia dels llocs freqüentats per menors, com ara les escoles.