Publicado 27/5/2019 10:33:46 +02:00CET

Pueyo obrirà el ''ball' de converses amb els partits de ''l'espai republicà'' de Lleida per materialitzar el canvi

El candidat d'ERC i guanyador de les eleccions a la Paeria es mostra convençut que hi haurà entesa amb JxCat i el Comú després de 40 anys de governs del PSC

ACN

Lleida.-El candidat d'ERC i guanyador de les eleccions municipals a la Paeria, Miquel Pueyo, considera que li toca 'obrir el ball' i començar converses amb altres formacions polítiques per assolir un acord de governabilitat. Primer començarà amb les forces de 'l'espai republicà' és a dir, JxCat i el Comú de Lleida, que són les quines compten amb polítics que estan més pels valors republicans que pels de la monarquia i també a favor que el conflicte entre Catalunya i Espanya es resolgui per la via del diàleg i un referèndum d'autodeterminació. En una entrevista al 'Matí de Catalunya Ràdio', Pueyo s'ha mostrat convençut que seran 'capaços d'entendre'ns' després de 40 anys de governs del PSC.

Miquel Pueyo es veu com a futur alcalde de Lleida per la doble legitimitat d'haver liderat la força més votada i la possibilitat d'arribar a acords amb els partits de 'l'espai republicà. En aquest sentit, el candidat d'ERC s'ha mostrat satisfet d'assolir el principal objectiu de guanyar els eleccions davant de 'l'escepticisme' que hi havia. A partir d'aquest dilluns, Pueyo es reunirà amb els seus regidors i l'equip del partit per començar a definir les trobades amb els altres partits republicans.Pueyo també ha dit que després del resultat electoral ha quedat constatat que el projecte socialista a la ciutat de Lleida s'ha exhaurit, sobretot després que aquest darrer mandat el PSC es posés 'en braços' de PPC i Cs. 'Hi havia fatiga a la ciutat', ha remarcat, i per això també hi havia desig de canvi de determinades sigles. Segons Pueyo, ERC 'cavalca damunt el desig de canvi' i és per això que creu que seran capaços d'entendre's amb altres forces polítiques 'amb energies cíviques i espirituals de la ciutat'. El resultat electoral a Lleida aquest 26-M ha donat 7 regidors a ERC, que ha superat per 81 vots el PSC, també amb 7 regidors. La segona posició ha estat per JxCat, amb 6 regidors, seguida per Cs, amb 3, el Comú de Lleida amb 2 i el PPC amb 2. Per aconseguir majoria per governar calen 14 regidors i Pueyo hauria de sumar amb JxCat i el Comú de Lleida i vol un govern republicà.