Publicado 6/9/2019 16:10:05 +02:00CET

El PSC de Lleida anirà a l'acte institucional de la Diada el dia 9 però critica que per l'11 la Paeria no en faci cap

Els socialistes mantindran l'ofrena floral el dimecres a la Seu Vella i acusen al govern municipal de cedir a les pressions de la CUP al demanar fer les ofrenes al Roser

ACN

Lleida.-El grup municipal del PSC a la Paeria ha confirmat la seva assistència a l'acte institucional de la Diada a Lleida, el proper dilluns 9 de setembre, organitzat conjuntament pel Govern, l'Ajuntament i la Diputació de Lleida. A l'acte està previst que hi assisteix el president de la Generalitat, Quim Torra, i és la primera vegada que l'organitzen les tres institucions plegades. El cap de l'oposició al consistori, Fèlix Larrosa, ha criticat però que l'equip de govern hagi 'buidat' de contingut institucional l'Onze de Setembre, ja que no s'ha previst cap acte institucional per aquell dia. Els socialistes han anunciat que dimecres faran la seva ofrena floral a la Seu Vella, com els darrers anys, i han acusat al govern municipal de cedir a les pressions de la CUP pel fet que hagin demanat que les ofrenes florals es facin al Roser.

Larrosa també ha recordat al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que la Diada 'no és un acte d'uns quants partits, sinó de totes les institucions'. Unes institucions, que segons Larrosa, representen 'totes les sensibilitats polítiques, pensin el que pensin, fruit de l'exercici democràtic'.Des que l'antic convent del Roser, espai on històricament s'havia retut homenatge als lleidatans que van resistir l'entrada de les tropes borbòniques al 1707, va començar la seva reconversió en Parador Nacional, la Paeria va decidir situar a la Seu Vella el punt per fer les ofrenes florals per la Diada. La CUP i les entitats de l'esquerra independentista han criticat cada any aquest canvi d'ubicació i sempre han fet l'ofrena floral al Roser, juntament amb altres partits i entitats, com ERC. Amb els republicans al capdavant del govern municipal, la CUP va demanar fa uns dies que es tornés a situar com a punt principal per les ofrenes el Roser i no la Seu Vella.