Publicado 30/4/2019 12:15:46CET

Projectes d'art sonor, videovigilncia i una cúpula de vímet opten a intervenir artísticament als ullals de Baltasar

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El jurat del certamen XYZ selecciona els tres finalistes d'entre una vintena de propostes presentades que seran sotmeses a una votació popular per decidir la guanyadora

ACN

Amposta.-Projectes d'art sonor, videovigilncia o la installació d'una cúpula de vímet opten a intervenir artísticament als ullals de Baltasar, al delta de l'Ebre, en el marc de la quarta edició de la convocatria d'installacions en espais singulars de les Terres de l'Ebre XYZ. El jurat del certament ha seleccionat els tres finalistes i mitjanant un procés de votació popular s'escollir el guanyador, que plasmar el seu projecte en aquest indret. Es tracta de 'Gambosí', d'Albert Gusi, que vol recuperar un personatge de la mitologia ebrenca installant deu videocmeres a l'espai per captar la seva presncia. 'Drenaje delta', de Míriam Isasi, que vol crear una partitura sensorial a partir dels sons extrets del submón aqutic dels Ullals, testimonis, objectes i registres. Per últim, 'Oxímoron', d'Anas Faiges, Rosa Palmer i Marta Díez, que volen tapar un ullal amb una gran cúpula de vímet per conscienciar sobre la necessitat de protegir-lo.

El jurat format per l'artista Nora Ancarola; el director del Centre d'Art i Natura d'Osca, Juan Guardiola; i el tcnic del parc natural del delta de l'Ebre, Xavi Abril- ha valorat la qualitat conceptual i artística dels projectes, la vinculació territorial i histrica del tema proposat, així com la cura amb l'espai escollit i la sostenibilitat a l'hora de seleccionar els finalistes.El procés de votació que permetr elegir el projecte guanyador tindr lloc entre el 17 i el 26 de maig i es podr fer online a través de la web de Lo Pati, així com també presencialment, als bars de la Lira Ampostina i la Unió Filharmnica, on s'installaran urnes i es posaran paperetes. També es podr votar al punt d'informació de la Festa del Mercat a la Plaa d'Amposta, entre el 17 i 19 de maig, així al carret itinerant d'XYZ que voltar per diferents espais. La intervenció escollida s'installar als ullals de Baltasar durant la segona quinzena de juliol i rebr una dotació econmica de 4.000 euros.El projecte XYZ est impulsat per Lo Pati-Centre d'Art de les Terres de l'Ebre i codirigit per les artistes Antnia Ripoll i Eva Cajigos.