Publicado 12/11/2019 14:37CET

El projecte Palamós Peix programa visites escolars a la llotja per divulgar el producte i fomentar-ne el consum

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El pla estratgic també preveu un nou disseny de les tapes de les cubetes per preservar millor el producte fresc

ACN

Palamós.-El projecte Palamós Peix, pensat per promure la pesca i el consum sostenible i el coneixment del producte entre la població, organitza visites escolars a la llotja. Es preveu que durant aquest curs hi passin almenys 400 escolars de primria i secundria del municipi del Baix Empord. El que es vol amb aquesta activitat és que, a banda del procés de venda, també coneguin les espcies locals i la seva temporalitat a partir d'un exercici prctic sobre el peix fresc, les seves característiques i les propietats saludables i nutrients del producte. És un de les accions que s'han donat a conixer del pla estratgic, que també preveu millores en el disseny de cubetes del peix fresc i la posada en marxa del web.

La visita d'escolars a la llotja de peix de Palamós vol mostrar als joves com és la venda i com identificar les espcies locals a partir d'un exercici prctic que els permet tocar els peixos, classificar-los i etiquetar-los. És una activitat del pla estratgic Palamós Peix que s'ha donat a conixer avui. També s'ha explicat que s'est treballant en el disseny d'una tapa reixada de la cubeta de peix actual. Ser de polietil d'alta densitat reutilitzable i permetr mantener la cadena de fred del producte tot afegint gel al damunt de la tapa. Així es podrá garantir una temperatur idnia per sota dels 5C. D'altra banda, la nova tapa permetr eliminar l'ús de lmines de plstic que sutilitzen actualment per tapar la gamba i disposar el gel refrigerant alhora que assegurar la traabilitat del producte perqu també permet precintar la cubeta unint-la a la tapa. El disseny del prototip és una iniciativa de la Confraria de Pescadors de Palamós. S'estan ultimant les proves i en mantindr l'exclusivitat. Fundes isotrmiques per a la gamba S'est estudiant una altra de les millores en el procés de manipulació de la gamba a partir de l'ús de fundes isotrmiques. Amb l'objectiu de garantir la mxima qualitat del producte, permetrien mantenir una temperatura estable des de la descrrega del producte fins a la llotja. El projecte i els seus objectiusEl pla estratgic Palamós Peix es va donar conixer el juliol de l'any passat i des des llavors que es treballada des de diversos mbits amb l'objectiu de promoure la pesca i el consum sostenible dels recursps pesquers, fomentar el coneixement del producte entre la ciutadania, incrementar la competitivitat dels agents vinculats i enfortir la promoció del peix com a element diferenciador. Entre les activitats que s'han fet, destaca la segona edició del Masterpeix on s'ofereix gratutament informació del producte i la cuina tradicional marinera perqu els participants esdevinguin prescriptors. La primera anava dirigida a pescadors per aquesta altra era sobretot per a dones. Així mateix, s'ha fet un estudi del perfil del consumidor i dels canals de venda del peix a Palamós. També ha entrat en funcionament el nou web palamospeix.cat on es dona a conixer el projecte i s'ha presentat la marca i la línea de marxandatge.El projecte est impulsat per l'Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors palamosina amb la participació de sectors econmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés