Publicado 26/3/2019 17:40:22 +01:00CET

El programa Reempresa facilita la continutat de 120 negocis i 280 llocs de treball a Lleida entre 2011 i 2018

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Suposen el 6% dels casos d'xit comptabilitzats a Catalunya en aquest període

ACN

Lleida.-El programa Reempresa ha contribut a la continutat de 120 empreses entre els anys 2011 i 2018 a les comarques de Lleida, que han perms mantenir 280 llocs de treball amb una inversió induda de 2,9 milions d'euros. El 37% de les persones reemprenedores estaven a l'atur, un 31% superava els 30 anys i un 42% de les reempreses materialitzades han estat en el sector del comer. Aquests 120 casos d'xit suposen el 6% dels assolits a Catalunya en el marc del programa en els darrers set anys. Durant el 2018, han participat a Lleida 113 reemprenedors i 102 persones que volien vendre els seus negocis i s'han materialitzat 38 reempreses, amb 73 llocs de treball i una inversió induda de més de 681.000 euros.

El consorci GlobaLleida ha renovat el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya per garantir la continutat de les empreses del territori en un acte celebrat aquest dimarts a Lleida. L'objectiu del programa Reempresa és impulsar i estructurar la transmissió d'empreses com a via de creixement d'activitat econmica, evitant així el tancament de negocis econmicament viables i la destrucció d'ocupació al territori. Amb la signatura de la renovació de l'acord de collaboració amb la patronal Cecot, GlobaLleida es compromet a seguir desenvolupant el treball en xarxa amb els consells comarcals lleidatans amb l'objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforar la seva competitivitat. L'obertura dels dotze nous Punts d'Atenció de Reempresa a la demarcació de Lleida, mitjanant GlobaLleida i la participació de les rees de promoció econmica dels diferents consells comarcals, pretén evitar el tancament d'empreses en funcionament a través de l'establiment d'un mercat únic, físic i virtual per a tot el territori. L'objectiu d'aquests punts d'atenció situats als consells comarcals és la publicació i gestió d'anuncis propis arreu del territori. A traves del programa Reempresa, GlobaLleida desenvolupa un model d'emprenedoria i de creixement empresarial a la demarcació que incideix en la continutat de les empreses, ofereix assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continutat.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  Àngel Buxó assumeix la presidència del Club Cecot Recursos Humans