Un professor de la UdL és elegit membre destacat de la Societat Americana de Ciència de Cultius

Agencia Catalana de Noticias
ACN
Publicado 13/6/2019 14:02:14CET

Gustavo Slafer ha estat distingit amb el màxim reconeixement que atorga aquesta institució

ACN

Lleida.-El professor i investigador ICREA de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) Gustavo Slafer ha estat elegit membre destacat (Fellow) de la Crop Science Society of America - CSSA (Societat Americana de Ciència de Cultius). És el màxim reconeixement que atorga aquesta institució i només l'han aconseguit un 0,3% dels seus membres. La gran majoria, a més, són estatunidencs. La resolució destaca que Slafer "és reconegut internacionalment per les seves contribucions a la fisiologia del rendiment dels cultius". L'investigador treballa a la UdL des del 2003 i també és professor honorari a les universitats de Nottingham (Regne Unit) i Buenos Aires (Argentina).

Gustavo Slafer és membre del departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal de l'ETSEA i del grup de recerca Agronomia i millora del rendiment i qualitat de cultius extensius del centre Agrotecnio-UdL. Slafer és editor tècnic de Crop Science i col·labora també amb Euphytica, Field Crops Research, European Journal of Agronomy i Food and Energy Security. Ha publicat més de 180 articles científics, la majoria dels quals en revistes del primer quartil (Q1). La seva recerca se centra les bases fisiològiques del rendiment de les collites per augmentar la producció amb un ús eficient dels recursos i millorant al mateix temps la sostenibilitat i reduint l'impacte mediambiental, segons destaca la UdL. El lliurament dels premis anuals de la CSSA tindrà lloc el pròxim mes de novembre a San Antonio (Texas, Estats Units).

Contador
L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.