Publicado 20/03/2019 11:03CET

El procés de restauració de la Casa Batlló, obert al públic fins el 5 de maig

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Barcelona.-Els visitants a la Casa Batlló podran veure el procés de restauració fins el 5 de maig, acompanyats d'un guia especialitzat de la m de Cases Singulars, experts en visites guiades a cases emblemtiques, per aprofundir en la seva histria i arquitectura. Com ha explicat la Casa Batlló, la visita ofereix un recorregut per indagar en les diferents troballes i tasques de restauració patrimonial, des de la recuperació del revestiment original de les parets i sostres de la Planta Noble fins als treballs de conservació i manteniment de la faana. La visita també comptar amb l'atracció 'Skywalk' (passarella), on els visitants podran caminar per la faana a 30 metres d'altura i des d'on es podr gaudir de prop l'emblemtic terrat. Les visites es podran realitzar en grups de 20 persones i en diferents horaris.

Durant més d'una hora, aquesta visita ofereix un recorregut per la histria i l'arquitectura de la Casa Batlló amb explicacions de les troballes de la restauració descobertes en cadascun dels salons i espais. Des del revestiment original de les parets de la Planta Noble, la recuperació d'altres elements decoratius, com ara llums, penjadors, finestres i arrambadors, fins als treballs de conservació i manteniment de la faana. El visitant pot descobrir en qu consisteixen les tasques de restauració patrimonial, les tcniques artesanals i els processos científics de recerca emprats, així com viure de prop els reptes que comporta el dia a dia d'un procés extraordinari de restauració per als experts implicats.La troballa del primer gran descobriment del revestiment original de la Planta Noble, que canviar el seu aspecte, es va presentar com "un repte histric" per a tot l'equip de restauradors. Sobre aquest tema, Gary Gautier, director de la Casa Batlló, va explicar que es tracta d'una troballa sorprenent que permet "recuperar la pell original de la Casa Batlló i mantenir vius els valors patrimonials dautenticitat. Per tot aix, hem decidit que el visitant visqui aquest moment únic en la histria i experimenti en primera persona el meticulós treball artesanal i artístic de lequip tcnic de conservació i restauració". Des de fa uns mesos, i després de molt temps d'anlisi i planificació, l'equip de restauració conformat per arquitectes, restauradors, artistes, historiadors i enginyers amb més de 20 anys d'experincia i integrat per figures clau com Xavier Villanueva, Ignasi Villanueva, Joan Olona i Mireia Bosch va iniciar la intervenció histrica de la Planta Noble de la Casa Batlló, l'objectiu de la qual ha estat el de retornar a l'origen l'autenticitat de l'obra mestra del Modernisme de l'arquitecte Antoni Gaudí.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés