Publicado 6/9/2019 11:55:11 +02:00CET

Primera reunió del grup de treball entre el port de Tarragona i Adif per millorar la connexió ferroviària

Els responsables de la infraestructura tarragonina aposten per implementar un sistema "ferroport eficient i competitiu" que agilitzi el flux de mercaderies

ACN

Tarragona.-El president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset i el director general, Ramon Ignacio García han mantingut aquest divendres al matí amb representants d'ADIF la primera reunió del grup de treball conjunt per millorar les connexions i la logística ferroviària i portuària. En un comunicat, el port remarca que en la trobada s'ha abordat l'augment de la col·laboració per posar en marxa els sistemes de cooperació que permetin una operativa més eficient del ferrocarril, tant dins de l'àmbit portuari com en termes de connexió del port amb la xarxa general de ferrocarril, l'arribada del tercer fil o el corredor mediterrani. Això se sintetitzaria amb la posada en marxa d'un sistema "ferroport eficient i competitiu", que permetria optimitzar el transport de mercaderies per via fèrria des del port cap a la resta de la península i cap a la resta d'Europa.

Aquest sistema implica la implementació d’una operativa conjunta del Port i ADIF a partir d'una confluència tècnica i tecnològica que permeti optimitzar la operativa intermodal. La implementació d'aquest sistema, apunten, reduiria els temps de càrrega i descàrrega, els temps d’espera, les incidències, etc. que podrien arribar a produir-se si no existeix una total coordinació entre els dos àmbits, portuari i ferroviari. Tot això, asseguren els responsables del port, en el context de la prevista posada en funcionament del tercer fil "en pocs anys", fet que permetria la infraestructura tarragonina "competir" amb les del nord d'Europa i permetre un major tràfic de mercaderies cap al centre de la península connectant les terminals intermodals de La Boella -ja operativa- i de Guadalajara-Marchamalo -en projecte-.Els responsables de la infraestructura tarragonina han expressat la bona sintonia i la col·laboració amb el gestor d'infraestructures ferroviàries, responsable de l'operativa dels tres que treballen a la zona portuària. El grup de treball, segons el port, respon a l'interès de la Comissió Europea i la xarxa transeuropea de transports (TEN-T) per Tarragona, que ha d'esdevenir un node estratègic pel corredor mediterrani, ja que hi conflueixen el ramal del corredor mediterrani cap al sud de la península i el ramal central amb destí Saragossa i Madrid.

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els treballadors de Saint-Gobain tornen a tallar l'N-340 a l'Arboç per denunciar el tancament de la cristalleria

 5. 5

  Mor el conductor d'un cotxe després de xocar amb un altre a la C-35 a Cardedeu (Barcelona)