Publicat 02/11/2020 17:28

La primera edició de la fira Seafood Expo Global a Barcelona s'ajorna fins al setembre del 2021

El saló, on s'hi esperen més de 29.000 professionals, ha deixat Brusselles després de 27 anys

ACN

Barcelona.-El Seafood Expo Global, la fira més important del món sobre els productes de mar, ha anunciat aquest dilluns que ajorna fins al setembre la seva primera edició a Barcelona per la covid-19. Concretament, se celebrar entre el 7 i el 9 de setembre del 2021 en lloc de les dates previstes, entre el 27 i el 29 d'abril. En un comunicat, la fira explica que la decisió de moure la cita del calendari fins a finals de l'estiu de l'any que ve s'ha basat en la disponibilitat de dates de Fira de Barcelona per poder allotjar els més de 29.000 professionals que s'hi esperen. El saló generar un impacte econmic a Barcelona d'uns 100 MEUR en el sector hoteler, de restauració, transport i llocs de treball, entre d'altres.

El Seafood Expo Global comptar amb una exposició de provedors del sector d'arreu del món i d'un programa de conferncies. La fira arribar per primer cop a Barcelona després que les darreres edicions s'hagin celebrat a Brusselles i aplegar uns 29.000 professionals de 155 pasos i més de 2.000 companyies de 89 pasos.Al novembre de l'any passat, coincidint amb l'oficialització del canvi de seu, la vicepresidenta de l'empresa organitzadora, Diversified Communications, Liz Plizga, va comentar que l'organització es va decidir per Barcelona després d'un llarg i "rigorós" procés d'avaluació de les principals ciutats del món i que va concloure que era la capital ideal per continuar creixent després de 27 anys a Brusselles.L'empresa organitzadora, Diversified Communications, ha explicat que a mesura que avanci la planificació dels esdeveniments durant el 2021 anir monitoritzant l'evolució de la pandmia. "A l'igual que molts organitzadors d'esdeveniments, sempre estem explorant plans de contingncia per assegurar a la nostra comunitat de productes del mar la continutat dels seus negocis", ha comentat la vicepresidenta de l'empresa, Liz Plizga, que s'ha comproms a celebrar els esdeveniments del 2021 en persona.A banda de la cita de Barcelona, l'empresa també ha hagut de reprogramar el Seafood Expo America \/Seafood Processing North America de Boston, que havia de tenir lloc al juliol del 2021, tot i que en aquest cas no s'han trobat noves dates de moment que permetin la seva celebració tres dies seguits, de diumenge a dimarts. Per ara, l'organització té previst un programa virtual de conferncies durant la setmana del 14 de mar.