Publicado 12/09/2019 18:19CET

El president de lAudincia de Tarragona demana un calendari de construcció del nou Frum Judicial

Javier Hernández subratlla que el Govern té lobligació dabordar lobra, aparcada per manca de finanament

ACN

Tarragona.-El president de lAudincia de Tarragona, Javier Hernández, continua reclamant a la Generalitat que estableixi un "calendari precís" de construcció del nou Frum Judicial, aparcat sine die per manca de finanament. En la Memria de lAudincia del 2018, Hernández subratlla que ladministració té lobligació dabordar duna vegada per totes la construcció del Frum de la Justícia, tantes vegades promesa i tantes vegades ajornada. Segons el president, la dispersió drgans a Tarragona suposa un greu dficit de funcionalitat difícilment justificable.

Recentment la consellera de Justícia, Ester Capella, apuntava en una resposta parlamentria que la construcció, xifrada en més de 50 MEUR, no es pot portar a terme de manera immediata atesa la capacitat pressupostria del Departament, que és duns 20 MEUR anuals. Mentrestant, sestan invertint prop de 10 MEUR en la construcció dun nou Centre Penitenciari Obert (CPO) amb el qual es podr tancar lantiga presó i disposar dun solar d11.000 metres quadrats al centre de la ciutat. Segons Justícia, treballen conjuntament amb lAjuntament per trobar solucions que donin el mxim valor al solar i contribueixin a la construcció del Frum de la Justícia. El seu propsit, assenyalava la consellera, és que la finca de lantiga presó i els altres immobles del Departament a Tarragona siguin atractius per possibles compradors. Tant el CPO com el Frum Judicial estan projectats en un solar del carrer de lArquebisbe Pont i Gol, a prop del Parc Francolí. En la mateixa línia, Hernández també demana conixer la data de finalització de les obres del nou Palau de Justícia a Tortosa, que sesperava que obrís portes aquest mes de setembre. Daltra banda, en la memria del 2018 Hernández també proposa la implementació dun servei comú dexecutries per als jutjats penals de Tarragona, Reus i Tortosa; fomentar plans de substitució entre els penals de Reus i Tarragona; mantenir els reforos implementats i ampliar el penal 2 de Reus; un pla provincial de formació de funcionaris interins i noves eines informtiques. Hernández també planteja la creació duna plaa per als jutjats socials i la secció tercera de lAudincia de Tarragona; així com el disseny i execució dun pla de transferncia dassumptes des del jutjat social de Reus al jutjat social de Tortosa. Tal com ja va explicar Hernández el mar passat, la proposta preveu que el del Baix Camp transfereixi algunes causes de lmbit laboral al jutjat de la capital del Baix Ebre, ats que aquest té menys crrega de feina.Entre daltres mesures, el president de lAudincia també proposa un augment de la plantilla de la nova oficina judicial del Vendrell i un pla urgent de refor a les dues seccions civils de lAudincia per tal devitar una situació de greu collapse de la justícia civil a Tarragona. Precisament, la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat aquest dijous anunciar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la convocatria del concurs per a la renovació de la presidncia de lAudincia de Tarragona perqu el mandat dHernández ven el 26 de setembre.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés