Publicado 20/03/2019 14:10CET

El president de l'associació d'agncies de viatges defensa "l'ingrés importantíssim" dels creuers a Barcelona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Martí Sarraté replica la regidora Gala Pin que els turistes "no tenen res a veure" amb una "plaga de llagostes"

ACN

Barcelona.-El president de lAssociació Corporativa de Viatges Especialitzats (ACAVe), Martí Sarraté, ha defensat aquest dimecres la indústria dels creuers a Barcelona després de les crítiques de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que va assegurar que els creueristes són com una plaga de llagostes. Sarraté ha dit que els turistes "no tenen res a veure" amb cap plaga, i ha destacat que deixen "un ingrés importantíssim" a la ciutat. En aquest sentit, el president de l'ACAVe ha defensat "la tasca excellent" que sha fet per convertir Barcelona en el primer port europeu de creuers i el tercer del món. Sarraté, a més, ha destacat que els creuers han perms obrir noves rutes a l'aeroport als Estats Units.

"Cal veure l'economia en un context global", ha assegurat Sarraté, defensant que "criticar de manera oberta els creueristes i mesclar-los amb plagues no és correcte".Sarraté diu que ja estan treballant amb l'Ajuntament de Barcelona perqu els residents de la ciutat vegin els turistes com "generadors d'economia" i no com "enemics".Sarraté ha afirmat que els creueres donen feina a 10.000 persones, que generen uns ingressos de 274 milions d'euros. També s'ha referit a la despesa mitjana dels creueristes, que gasten uns 580 euros diaris, i ha afegit que molts coneixen la ciutat durant el viatge amb el vaixell i "repeteixen" més endavant.Pel que fa a la polmica dels taxis i VTC, Sarraté ha apellat a un debat a les meses de dileg perqu diu que el bloqueig dels carrers perjudica als turistes i la imatge de Barcelona. El president dACAVe ha afirmat que els taxistes han d adaptar-se a levolució dels mercats com han fet les agncies.El president de l'ACAVe ha fet aquestes declaracions en el marc d'un acte de presentació d'una enquesta entre els seus més de 500 associats per anticipar les previsions de viatges per Setmana Santa, i que preveuen un 10% més de reserves, amb la costa i la capital catalanes com a destinacions protagonistes.Segons lenquesta, les previsions per aquesta Setmana Santa estan marcades per la bona climatologia i el calendari tard. Entre els espanyols que han escollit destinacions nacionals per aquestes dates, més dun 70% reserven destinacions de costa. Canries ha tornat a situar-se com a primer destí, seguida de les costes de Catalunya, Andalusia i Balears. Les ciutats de Madrid i Barcelona segueixen suposant un 20% de les reserves per la seva oferta cultural, gastronmica i doci.Sarraté ha afirmat que el sector turístic ja s'ha recuperat de la crisi i ara "pot mirar pel retrovisor" els últims cinc anys dexperincia per no tornar a cometre els mateixos errors per adaptar-se a la demanda dels nous consumidors. El president de l'ACAVe ha afegit que els professionals han sabut especialitzar-se i adaptar-se per a qu les seves empreses siguin sostenibles en el temps.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés