Publicado 2/4/2019 12:16:45 +02:00CET

El president de la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre assegura que s'estan posant els comptes al dia

Hilari Curto admet que l'entitat pateix "tensions de tresoreria" per les irregulars collites durant les últimes campanyes

ACN

Camarles.-El president de la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre, Hilari Curto, ha assegurat que treballen juntament amb l'auditor per posar al dia els comptes de l'entitat. Així ho va transmetre també als membres de la junta rectora en una reunió aquest dilluns al vespre, després que fa uns dies transcendís que un dels seus membres, l'interventor de comptes Jordi Ferré, havia denunciat Curto als jutjats de Tortosa per ocultar els balanos anuals. Segons el president, que no s'ha volgut estendre en les seves declaracions abans de conixer el contingut exacte de la denúncia, la cooperativa disposa ja dels comptes de 2016, mentre treballa per tancar els 2017 i 2018. Tot i no revelar el resultat, sí que ha adms que l'entitat pateix en aquests moments "tensions de tresoreria" importants per les últimes collites irregulars i deutes que s'arrosseguen des de fa temps.

Un cop els comptes anuals a partir de l'exercici de 2016 estiguin tancats hauran de ser sotmesos a aprovació per part de l'assemblea general. Segons la denúncia de Ferré davant del jutjat número 1 de Tortosa pendent encara de ser admesa a trmit-, el president només ha mostrat durant aquests anys els balanos de 2014 i 2015, per no els posteriors. El fet que no hagin estat presentats davant el Departament de Treball de la Generalitat ha impedit també que, des de llavors, no s'hagin pogut fer noves anotacions als comptes ni renovar els crrecs de la junta rectora, bloquejant en part el funcionament de l'entitat."Ho estem solucionant", s'ha limitat a assegurar Curto sobre la situació econmica i financera de la cooperativa, amb seu a Camarles. Segons ha abundat, la seva liquiditat est molt condicionada per les collites d'olives que, durant els últims anys, han estat fora irregulars, segons ha precisat. Segons argumentava Ferré, aix s'hauria tradut en l'impagament de salaris als treballadors i l'acumulació d'un deute de més de 4.600 euros amb la Seguretat Social. Amb la presentació de la denúncia, l'interventor volia fora també la convocatria d'una reunió de la junta rectora, que assegura havia estat reclamant de forma infructuosa durant els últims sis mesos.