Publicado 13/3/2019 19:33:53 +01:00CET

Presentades les 192 candidatures a ocupar les 40 vocalies del ple de la Cambra de Comer

Foment i Pimec presenten llistes separades pels sis candidats que els pertoquen al ple i Abertis, Caixabank i Naturgy s'asseguren un seient a l'ens

ACN

Barcelona.-Un total de 192 aspirants optaran a ocupar les 40 vocalies del ple de la Cambra de Comer de Barcelona, que s'elegiran amb votació electrnica entre el 2 i el 7 de maig i el 8 de maig de forma presencial, ha informat l'ens en un comunicat. A més dels 40 elegits per sufragi, lrgan de govern de la Cambra, el formen 20 membres més. D'aquests, 14 llocs estan reservats a les empreses que aportin una quantitat mínima de 75.000 euros l'any -- entre les quals hi haur Abertis, Caixabank i Naturgy i 6 més a proposta de les organitzacions empresarials. Segons la Cambra, les patronals Pimec i Foment no han arribat a un consens pels seients que els pertoquen i presentaran dues llistes separades per a les sis places, que es disputaran el 5 de juny.

En el comunicat, la institució ha proclamat les 14 empreses que, provisionalment, tindran un lloc assegurat a l'rgan de govern de la Cambra perqu han efectuat la major aportació voluntria. Es tracta de companyies com Abertis, Banc de Sabadell, Banco Mediolanum, Caixabank, CriteriaCaixa, Deloitte, Indra, Magma Disseny, Naturgy, PwC, Promotora Kasde (Catalonia Hotels), RACC, Damm i la Societat General dAigües de Barcelona.Pel que fa a les 40 vocalies subjectes a sufragi, s'han inscrit diverses candidatures, comenant per les de l'exconseller delegat de Cacaolat, Enric Crous, que es presenta en representació de RP UNO, el financer de Banco Mediolanum Carles Tusquets, i l'advocat i economista Ramon Masi. A més, també es presenten empresaris independentistes relacionats amb lAssemblea Nacional Catalana (ANC) i el Cercle Catal de Negocis. És el cas del president d'aquesta última entitat, Albert Pons; el gerent de Recam Lser, Pere Barrios; o l'actor i fundador d'Ariska Films, Joel Joan. I, per últim, el lobby de dones empresries '50a50', amb l'empresaria i directora de l'Observatori de la Dona de l'ens, Anna Mercadé, al capdavant. Entre les representants d'aquesta candidatura formada per dones, hi ha la professora d'ESADE Isa Moll, o la consultora de Diverinvest Carol Daunert, per exemple.Un cop es conformi el ple, aquest elegir el comit executiu, que és lrgan permanent de gestió de la Cambra, integrat per 12 membres: el president, els tres vicepresidents, el tresorer i 7 vocals.

el més llegit

 1. 1

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 4. 4

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 5. 5

  L'Ajuntament de Lleida demana al Govern competència en habitatge per mobilitzar pisos buits