Publicado 25/11/2016 15:39CET

PP, PSOE i Ciutadans acorden la creació d'una Subcomissió per elaborar un gran Pacte d'Estat per l'Educació

Aquesta Subcomissió negociarà els canvis d'una nova llei d'educació que substitueixi la Lomce

ACN

Madrid.-Els grups parlamentaris del PP, PSOE i Ciutadans han acordat aquest divendres la creació d'una Subcomissió al Congrés per a l'elaboració d'un gran Pacte d'Estat Social i Polític per l'Educació. Els representants dels tres grups han signat un text consensuat dirigit a la Mesa del Congrés per impulsar la creació d'aquesta Subcomissió que negociarà els canvis d'una nova llei d'educació que substitueixi la Lomce i "neixi amb vocació d'estabilitat a partir d'un ampli acord parlamentari i social".

La Subcomissió elaborarà un informe sobre l'estat i situació del sistema educatiu espanyol que contingui un diagnòstic amb unes propostes i conclusions que seran recollides per a l'elaboració d'un gran Pacte d'Estat Social i Polític per l'Educació "per aconseguir els objectius educatius europeus recollits en l'Estratègia Educació i Formació 2020 de la Unió Europea". Segons l'acord consensuat, el Pacte d'Estat "servirà de base perquè el govern espanyol elabori un projecte de Llei Bàsica d'Educació, que substitueixi la legislació vigent i que neixi amb vocació d'estabilitat a partir d'un ampli acord parlamentari i social". El document indica que se suspendrà el calendari d'implantació de la Lomce "en tots aquells aspectes que no haguessin entrat en vigor, mentre s'aconsegueix el Pacte i entra en vigor la nova llei d'educació".Per a l'elaboració d'aquest informe, en el si de la Subcomissió es duran a terme "les compareixences que siguin necessàries", incloses les dels representants de les administracions educatives, així com membres de la comunitat educativa, experts nacionals i internacionals, organitzacions socials i sindicats. Els seus membres podran sol·licitar la documentació necessària i es podran organitzar reunions de treball o visites. Així mateix, també podran demanar informes específics a organismes com el Consell Escolar de l'Estat.La Subcomissió estarà integrada pels representants de cadascun dels grups parlamentaris, que podran designar, a més, d'altres membres suplents. Així mateix, tant els representants com els suplents podran ser substituïts per altres membres dels seus grups parlamentaris en funció de les compareixences que se celebrin. En els acords que adopti la Subcomissió s'aplicarà el criteri del vot ponderat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés