Publicado 13/5/2019 19:57:54CET

El PP acata que Junqueras participi en el debat de TV3 i Catalunya Ràdio però creu que Puigdemont tindrà avantatge

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Sobre la renuncia de l'expresident a ser candidat a la Generalitat, Alejandro Fernández considera que la seva credibilitat ja va quedar "prou destrossada"

ACN

Granollers.-El president del PP, Alejandro Fernández, ha assegurat que "acata" i "accepta" la decisió de la Junta Electoral de Barcelona, que ha autoritzat la participació d'Oriol Junqueras, cap de llista d'ERC, en el debat de les eleccions al Parlament Europeu de TV3 i Catalunya Ràdio. Considera, en canvi, que la participació del cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont, dona una situació de "desavantatge" a la resta de participants que intervindran des de plató. Pel que fa a l'anunci de Puigdemont, que ha dit en una roda de premsa a l'ACN que deixarà el Parlament si és eurodiputat, tancant la porta a ser investit president, Alejandro Fernández opina que "des que va dir en les darreres eleccions autonòmiques que es presentava per tornar immediatament, la seva credibilitat ja va quedar prou destrossada".

El president del PP, Alejandro Fernández, ha dit que, "a diferència dels separatistes", quan la Junta Electoral no els dona la raó, "ho acceptem i ho acatem, cosa que ells no fan mai", en referència a la participació de Junqueras al debat. En el cas de Puigdemont, en canvi, considera que, es dona una circumstància "diferent a les persones que estan a la presó" ja que "lliurement van decidir estar fora d'Espanya i ningú els impedia venir". En el recurs que van presentar, ha puntualitzat, és el que posaven damunt la taula. "Qui no està al plató té unes condicions diferents i li podien passar notes", ha posat com a exemple. És per això que considera que la participació de Puigdemont dona una situació de "desavantatge evident" a la resta. Fernández ho ha dit a Granollers, on ha donat el seu suport al candidat del PP a les eleccions municipals, Jaume Gelada. Durant la visita, s'ha reunit amb Gelada i militants i simpatitzants del partit. La formació popular aspira a mantenir l'únic regidor que tenen, tot i que el cap de llista ha canviat i es presenta per primera vegada a alcaldable en aquesta ciutat.