Publicado 28/10/2020 16:51CET

El Port de Barcelona aprova la nova regulació dels pràctics per als pròxims anys

En el nou plec, s'incrementa el nombre d'efectius i es fixa un mínim d'hores diàries de prestació del servei

ACN

Barcelona.-El Consell d'Administració del Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres el nou Plec de Prescripcions Particulars del Servei Portuari de Practicatge, on es fixen les condicions d'aquest servei d'ajuda a l'entrada i sortida dels grans vaixells del recinte per als pròxims anys. Segons el Port de Barcelona, la llicència per operar seguirà els criteris d'aquest plec per als 10 anys següents com a màxim. El nou plec també inclou un augment del nombre de pràctics respecte als criteris que marcava l'anterior contracte, fixa un mínim d'hores diàries de prestació del servei i l'establiment de nivells de rendiment i indicadors de qualitat. Per exemple, estableix un temps de resposta necessari per sota dels 30 minuts.

Un altre aspecte inclòs és la flexibilitat en el servei dels pràctics és el disseny d'una metodologia de càlcul que, sota la base de les operacions fetes un any abans i tenint en compte situacions excepcionals, permeti ajustar millor l'oferta de servei a la demanda. Així, les condicions es revisaran per temporada diferenciant la alta (d'abril a octubre) i la baixa (de novembre a març). En el consell d'administració d'aquest dimecres, també s'ha aprovat el nomenament de la subdirectora general d’Econòmic Financer del Port de Barcelona, Míriam Alaminos, com a membre del Consell de la Gerència Port Vell, en substitució de Pedro Arellano. Per la seva banda, Ana Bernabeu, directora de Persones, entra a formar part del Consell de la Fundació Cares.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés