Publicado 30/10/2019 11:18:47CET

El ple de Badalona reprova l’alcalde Àlex Pastor amb els vots de PP, Esquerra, Guanyem i Junts per Catalunya

Albiol vota a favor de la moció que denunciava l’entrada als despatxos de l’oposició per retirar símbols independentistes

ACN

Badalona.-El ple de l’Ajuntament de Badalona d’aquest dimarts al vespre ha votat per amplia majoria la reprovació de l’alcalde Àlex Pastor, del PSC. La moció, presentada per ERC i JxCat, denunciava Pastor per haver permès l’entrada de treballadors municipals als seus despatxos per treure símbols independentistes que tenien penjats a les finestres. La reprovació ha rebut el suport de Guanyem Badalona i del Partit Popular de Xavier Garcia Albiol. Els independentistes denunciaven en la moció una “vulneració als drets dels grups municipals” perquè es permetia a funcionaris de l’ajuntament entrar als despatxos “sense cap tipus de permís o autorització” per retirar la simbologia. Segons el govern liderat pel PSC, l’alcalde va actuar amb “tota legalitat”.

La retirada d’aquests símbols independentistes de les finestres de l’Ajuntament de Badalona va ser ordenada per la Junta Electoral a partir d’una denuncia de Ciutadans, que no té representació al plenari badaloní. L’equip de govern de Badalona, liderat pel socialista Àlex Pastor considera que l’alcalde va actuar “legalment” perquè, afirmen, va informar a tots els grups de la resolució de la Junta Electoral. Segons els regidors independentistes, però, Pastor no va avisar de l’entrada als despatxos per retirar els cartells que hi havia.