Publicado 17/9/2020 12:48:07 +02:00CET

La plataforma 'Salvem Can Titó' ja ha recollit més de 5.000 firmes contra el PDU de la Conca d'Òdena

Pla general d'una de les taules informatives que s'ha instal·lat per recollir les firmes. Imatge publicada el 14 de setembre de 2020. (Horitzontal)
Pla general d'una de les taules informatives que s'ha instal·lat per recollir les firmes. Imatge publicada el 14 de setembre de 2020. (Horitzontal) - Cedida a l’ACN per Salvem Can Titó (ACN)

Un total de 31 entitats del territori s'han adherit al manifest de rebuig al planejament

ACN

Vilanova del Camí.-La plataforma 'Salvem Can Titó' i els col·lectius 'Per la Conca' i Unió de Pagesos, contraris al Pla director urbanístic d'activitat econòmica de la Conca d'Òdena, han recollit, en tan sols deu dies, més de 5.000 firmes de rebuig al projecte. A través d'un comunicat, els col·lectius assenyalen que també s'hi ha adherit unes 31 entitats del territori. Els opositors han col·locat diverses taules informatives a diversos punts d'Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, on recullen les firmes. També han elaborat pancartes que s'han penjat a diversos punts de la zona de Can Titó, les Parelladesi al Rec d'Igualada.

'Salvem Can Titó', 'Per la Conca' i Unió de Pagesos s'oposen al Pla director urbanístic d'activitat econòmica de la Conca d'Òdena. El planejament suggereix la creació d'unes 400 hectàrees de nous polígons industrials, repartides en els municipis d'Òdena, Igualada, Jorba, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui.Els col·lectius han elaborat un manifest conjunt en el qual exigeixen que s'aturi el nou planejament. A banda de l'impacte mediambiental, entre els arguments que utilitzen hi ha que, en el cas va de la zona de Can Titó a les Parellades, deixaria sense pràcticament àrees verdes als veïns de l'entorn. També consideren que no és la solució que necessita la comarca per combatre l'atur, i el fet que ja existeixen polígons a la zona que són buits.A banda de la campanya de signatures, la plataforma també està preparant una mobilització per aquest mes de setembre. En paral·lel han engegat una ronda de trobades amb els alcaldes de la MICOD per mostrar-los el seu posicionament.El Procés ParticipatiuEl Pla director urbanístic d'activitat econòmica de la Conca d'Òdena s'està sotmetent a debat amb el territori. En una primera fase, que va arrencar el passat mes de juny, els veïns van poder consultar en detall tota la informació i fer propostes –se'n van recollir 104. En una segona fase, que es farà del 17 al 24 de setembre, es duran a terme dues sessions telemàtiques on a banda d'explicar-se la proposta inicial, es debatran les propostes presentades.

Contador