Publicado 22/1/2019 19:33:32 +01:00CET

La plataforma No fem el CIM proposa destinar els terrenys del Logis Peneds a crear un gran parc agrari

El collectiu rebutja el projecte dIdíada i acusa la Generalitat destafar el territori amb la redacció del Pla Territorial

ACN

L'Arbo.-La plataforma ciutadana No fem el CIM, contrria a la construcció del Logis Peneds, proposa crear un gran parc agrari a les 177 hectrees que actualment estan reservades per aixecar el gran centre logístic impulsat per la Generalitat. El collectiu considera absurd focalitzar el futur econmic del Baix Peneds en el sector de la logística, ja que consideren que el Peneds es convertiria en un lloc despera i pas de mercaderies i asseguren que aix no dona riquesa al territori. No fem el CIM rebat també la proposta dApplus Idiada, que vol establir-se als terrenys del Logis, i reclamen poder presentar la seva alternativa durant la redacció del Pla Territorial Parcial (PTP), que ara per ara consideren una estafa.

No fem el CIM acusa la Generalitat i els representants polítics del Baix Peneds destar endarrerint voluntriament la redacció del PTP, un document que es va comenar a treballar el 2014. Segons el portaveu Pau Batlle, el Govern no vol enllestir el PTP fins que estigui encaminada la construcció del Logis. Ens estan estafant políticament i no són sincers, afirma Batlle, que reclama estudiar primer el territori per després discutir diferents opcions.Lopció que planteja No fem el CIM és construir un gran parc agrari als terrenys que hi ha a cavall de Banyeres del Peneds, lArbo, Sant Jaume dels Domenys i Castellet i la Gornal, ara per ara reservats al centre logístic de mercaderies. Batlle ho argumenta recordant que el PIB de lAlt Peneds és superior al del Baix Peneds perqu all sha fomentat la viticultura i lagricultura, mentre retreu als responsables polítics de la comarca del Vendrell haver fomentat lespeculació urbanística. En aquest sentit, per eixugar les diferncies econmiques, Pau Batlle insta el Baix Peneds a aprofitar els terrenys del Logis per ressituar-se com a regió agrícola. Segons el portaveu, la construcció dun gran parc agrari permetria subministrar les rees metropolitanes de Barcelona i Tarragona daliments de quilmetre 0.La intenció de No fem el CIM és acabar traslladant aquesta proposta a la Generalitat en forma dallegacions al Pla Territorial Parcial quan laven daquest document estigui a exposició pública.

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 3. 3

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 4. 4

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants

 5. 5

  Successos.- ICL Iberia Súria&Sallent atura l'activitat després de morir un empleat en Vilafruns (Barcelona)