Publicado 21/09/2020 13:11CET

Una plataforma gastronòmica de la Garrotxa i formació en entorns digitals, noves accions contra la crisi de la covid

El primer tinent d’alcalde d’Olot, Estanis Vayreda, i la regidora d’Empresa i Comerç, Gemma Canalias, aquest 21 de setembre del 2020 explicant els projectes que impulsarà l‘Oficina de Reactivació (Horitzontal)
El primer tinent d’alcalde d’Olot, Estanis Vayreda, i la regidora d’Empresa i Comerç, Gemma Canalias, aquest 21 de setembre del 2020 explicant els projectes que impulsarà l‘Oficina de Reactivació (Horitzontal) - Cedida per l'Ajuntament d'Olot (ACN)

Formen part del Pla de Reactivació Econòmica i l'Ocupació impulsat per l'Ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal

ACN

Olot.-L'Ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa impulsaran una plataforma gastronòmica en línia un programa de formació en entorns digitals per combatre els efectes de la crisi de la covid-19. Les dues accions s'emmarquen dins el paquet de més de 122 iniciatives que formen part del Pla de Reactivació Econòmica i l'Ocupació de la Garrotxa. La plataforma gastronòmica en línia unirà en un mateix espai l'oferta de restauració, els establiments i els productors de la comarca, amb l'objectiu d'impulsar el producte local i de quilòmetre zero. I el programa de capacitació digital, per la seva banda, té per objectiu captar nous professionals per al sector de les TIC i deixar enrere la bretxa existent entre l'oferta i la demanda.

Les últimes dades sobre els efectes econòmics de la covid-19 a la Garrotxa, corresponents a l'agost, deixen 2.781 aturats a la comarca. Això representa una taxa del 9,88% (2,35 punts més en comparació amb el mateix període del 2019). A més, els estudis sobre l'impacte que la pandèmia ha tingut en l'activitat a la comarca assenyalen que hi ha sectors, com la restauració o serveis a les persones, que han perdut fins a un 20% d'activitat.En aquest context, l'Ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal han elaborat el Pla de Reactivació Econòmica i l'Ocupació de la Garrotxa. El document inclou més de 122 accions per revertir els efectes econòmics de la pandèmia. Ja s'ha començat a posar en marxa, bé sigui a través del consistori o el Consell, bé sigui a través de diferents entitats. Una de les iniciatives que ja s'està començant a dissenyar és una plataforma gastronòmica en línia que fomenti el producte de quilòmetre zero i la restauració de la comarca. L'objectiu és reunir en un sol espai l'oferta de restaurants, els establiments i el productors agroalimentaris de la Garrotxa. D'aquesta manera, els consumidors podran saber quines especialitats i plats ofereixen, i on es poden menjar o comprar. Garrotxa Digital TalentEl pla de reactivació també inclou la formació en entorns digitals. D'aquí en naixerà, precisament, el Garrotxa Digital Talent, un programa que naixerà aquesta tardor amb l'objectiu de sensibilitzar i captar nous professionals per al sector de les TIC. I d'aquesta manera, superar la bretxa existent entre l'oferta i la demanda de professionals.El programa de formació, que s'ha preparat en col·laboració amb la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat, es dirigeix tant a persones que busquin feina com a treballadors que ja en tinguin però que vulguin fer un canvi cap a aquest sector. Durant les diferents sessions, s'explicaran casos d'èxit en el món digital o es faran una desena de tallers d'orientació específica. Entre d'altres, es parlarà d'aplicacions mòbils (APPs), de disseny web o de la digitalització d'empreses.El Pla per a la Reactivació Econòmica i l'Ocupació a la Garrotxa dura un any. El coordina l'Oficina de Reactivació Econòmica, situada a la seu central de DinàmiG (al carrer Lorenzana). A partir d'octubre oferirà atenció presencial (sempre amb cita prèvia), per telèfon i online. S'encarregarà d'identificar les necessitats d'aquells qui hi vagin i proposar aquells serveis i iniciatives que els hi puguin donar resposta.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés