El projecte vol dotar el sector de capacitat d'adaptació i resposta a la complexa situació derivada de la pandmia
ACN
Barcelona .-L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un pla de xoc per reactivar i consolidar el teixit comercial i econmic del districte de Sants-Montjuc davant la pandmia de la covid-19. Segons un comunicat del consistori difós aquest dissabte, el projecte vol dotar el comer, els mercats i la restauració d'aquests barris "de capacitat d'adaptació i resposta a la complexa situació actual". Entre altres coses, el pla preveu potenciar la innovació i la formació, adaptar el comer als reptes sanitaris i econmics, potenciar la sostenibilitat ambiental en l'activitat econmica i afavorir el comer de proximitat també a domicili.
El comer és una de les activitats econmiques fonamentals de Sants-Montjuc, amb un pes del 25% sobre el total de l'economia. De fet, és un dels principals sectors generadors d'ocupació. Davant les mesures sanitries i l'mplia presncia del comer electrnic a la societat, el govern municipal preveu impulsar nous models de distribució de mercaderies, amb un servei mancomunat de repartiment a domicili. La proposta, destinada tant als eixos comercials com a les associacions dels mercats municipals, vol afavorir el comer de proximitat també a domicili, amb la intercooperació dels diferents agents per contractar un servei de repartiment generat des d'una entitat de l'economia social i solidria que asseguri unes condicions laborals, socials i ambientals dignes, amb l'objectiu que es pugui comenar a implementar al més aviat possible.D'altra banda, des del Districte de Sants-Montjuc s'est estudiant la possibilitat de promoure microplataformes de distribució de mercaderies per al provement dels comeros i establiments per tal de reduir la congestió urbana i disminuir les emissions contaminants, afavorir el desenvolupament del comer local i millorar l'eficincia energtica.