Publicado 10/3/2020 7:01:08 +01:00CET

El pla de xoc dels Mossos a la Mina permet clausurar tres narcopisos, quatre plantacions i dos punts de venda en mig any

Els investigadors celebren els resultats però avisen d'un "problema enquistat" que "costarà molt d'eradicar"

ACN

Granollers.-Mig any després de la posada en marxa del pla de xoc contra al tràfic de droga al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, els resultats són "extraordinaris", segons els Mossos d'Esquadra. El cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, el comissari Sergi Pla, explica en una entrevista a l'ACN que "cada setmana" es fan actuacions importants, amb un total de 86 detinguts i 358 denuncies per diferents infraccions, entre les quals 257 relacionades amb estupefaents i 74 amb armes. A més, des del mes de novembre l'entrada en escena d'un equip d'investigadors ha permès clausurar tres narcopisos –un d'ells en dues ocasions–, s'han descobert i desmuntat quatre pisos amb plantacions de marihuana i s'han clausurat dos punts de venda de droga.

En aquestes darreres actuacions, els Mossos d'Esquadra han detingut a quinze persones, de les quals n'hi ha quatre que han acabat ingressant a presó. Totes aquestes intervencions i presència policial hauria fet disminuir la sensació d'inseguretat al barri. "Entre tots estem aconseguint molt bons resultats", afirma el comissari Sergi Pla.A la Mina, els Mossos treballen de la mà del Consorci Barri de la Mina, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, la Policia Local i també amb la policia espanyola, per l'alta presència de consumidors d'origen estranger, molts d'ells georgians: "Estem treballant sobre aquesta gent perquè hi ha molts d'ells als que podem expulsar". Malgrat el balanç, els Mossos d'Esquadra eviten el triomfalisme. El comissari Sergi Pla assegura no serà fàcil treure's de sobre el problema de la droga: "Està enquistat i constarà molt d'eradicar completament. Crec que serà impossible". Amb tot, el màxim responsable policial de la zona assegura que el cos "no baixarà la guàrdia" i mantindrà en el temps el pla de xoc.