Publicado 28/02/2019 13:43CET

El pla per recuperar lantiga Tabacalera de Tarragona preveu 112 MEUR dinversió en deu anys

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El recinte sobrir a la ciutat amb el Museu Nacional Arqueolgic i una nova biblioteca com a peces principals

ACN

Tarragona.-El pla de transformació de lantiga fbrica de Tabacalera a Tarragona en el nou epicentre cultural de la ciutat preveu una inversió de 112 milions deuros -durant deu anys- a crrec del govern espanyol, la Generalitat i lAjuntament. La proposta de lequip guanyador del concurs del Pla Funcional i Arquitectnic de lespai, que est format per quatre estudis darquitectura catalans, preveu activar lespai progressivament en vuit fases. Lany vinent lAjuntament ja invertir 400.000 euros en una primera adequació. Lepicentre del recinte ser una gran plaa central que quedar envoltada pel Museu Nacional Arqueolgic, la biblioteca provincial i el Museu dHistria.

La proposta vol convertir la Tabacalera en el nou Frum Provincial contemporani de la ciutat. En aquest sentit, vol integrar el recinte en un gran eix urb que relligui la Part Alta amb el riu i el Port a través del Frum Provincial, el Frum de la Colnia i la prpia Tabacalera -concebuda com Alter Forum-. Dentre les actuacions previstes hi ha la retirada del jardí vertical smart de lavinguda de Vidal i Barraquer i lobertura dun accés en aquesta faana perqu esdevingui un gran vestíbul cap a la plaa interior del recinte. A la banda del passeig de la Independncia shi preveu un nou parc fluvial i, en un futur, una passera de vianants que creuar el riu. Per la seva banda, lalcalde, Josep Flix Ballesteros, ha avanat que abans de lestiu es crear una comissió especial que esdevindr motor i ens gestor de lespai. El grup estar format per tcnics municipals i representants de lEstat i la Generalitat. El projecte dels arquitectes també inclou espais de creació artística i polivalents, una rambla amb comeros especialitzats en lmbit cultural i establiments de restauració. A més, la voluntat és comenar a excavar el subsl del futur Museu dArqueolgic, projectat vora la Necrpolis Paleocristiana, perqu es té la certesa que el jaciment sestén sota lantiga fbrica. La proposta guanyadora, que sha donat a conixer aquest dijous, la signa un equip multidisciplinari integrat per Taller 9s arquitectes SCP, Vora arquitectura SCP, Marc Manzano Salo i Jordi Portal Liaño.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés