Publicado 27/08/2019 14:03

'Persones potencialment perilloses' reflexiona sobre el feixisme i la por als estrangers al Tantarantana

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

L'obra dirigida per Roger Torns i amb música de hip hop en directe es podr veure del 29 d'agost al 22 de setembre

ACN

Barcelona.-El Teatre Tantarantana debatr sobre el feixisme i la por als estrangers en l'espectacle 'Persones potencialment perilloses' dirigit i escrit per Roger Torns, que es podr veure del 29 d'agost al 22 de setembre. En declaracions a l'ACN, Torns ha explicat que l'espectacle, que té música hip hop en directe, "no només es parla de racisme, sinó sobre les minories i sobre quan arriba un estrany a un poble i se l'assenyala com estrany perqu se li tingui por". Aquest espectacle, amb producció de Produt per H.I.I.I.T amb el suport del Teatre Tantarantana, inaugurar la temporada 2019-2020 del teatre i forma part d'El cicló, un projecte de suport a la creació companyies en residncia. Els intrprets són Laura Daza, Romina Cocca, Alex Sanz i David López.

El Negre és un gos considerat molt perillós que ha atacat la Raquel i l'Ismael, el seu germ, no pensa deixar-ho passar. La tensió entre els germans anir més enll al retratar també la histria duna mare que vol protegir els seus fills, un fill que no pot estimar i una filla que no coneix la veritat.Inicialment, ha explicat Torns, van partir sobre el mite d'Antígona i es van interessar en parlar sobre les lleis i qui les dictava i si hi estaven d'acord o no i sobre les persones que maten gossos. Posteriorment, va escriure una trama pensada com a tragdia, per en la que també hi tenen cabuda les canons a ritme de hip hop. Torns ha manifestat que l'espectacle no només es parla de racisme, sinó "sobre les minories i quan arriba un estrany a un poble i se l'assenyala com estrany perqu li tinguin por". També parla l'obra, ha afegit, de les arrels dels que venen de fora i s'han d'adaptar a un nou lloc. En definitiva, al muntatge es retrata un drama familiar que va més enll. "Com hi ha un creixement del feixisme, ens preguntem si aquest est també dins de casa nostra i de quina manera".La Raquel Laura Daza es posa a la pell de la Raquel, que intenta ser una artista, per ho té tot una mica complicat perqu no acaben de creure en ella. És la lluita d'una persona per ser una artista, ha apuntat, i se li compliquen les coses quan arriba el seu germ a casa. A partir de quan el seu gos, el Negre, li mossega a la m, es creen "uns conflictes dins de la família de rols de poder, qui pot prendre la decisió, qui no... es crea un judici familiar". Daza ha dit que el seu personatge "busca la justícia sense arribar a la venjana. Una justícia que sigui universal". Ha definit la Raquel com una persona "lluitadora, per també poruga. Ella es creu molt lliure i decidida, per després espera l'aprovació dels demés". Aix és un tret que connecta molt l'actriu amb el personatge. Per contra, ha assegurat que la Raquel és més obedient del que ella és. El ciclóL'obra forma part d'El cicló, un projecte de suport a la creació de les cinc companyies en residncia. Torns ho ha valorat molt positivament: "És un luxe dins del moment en el qual vivim que és difícil tirar un projecte endavant".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés